Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα για "θερμή" υποδοχή του Αποστόλου από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας


Στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλούν όλους τους αγρότες σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 9.15 το πρωί έξω από το Δημαρχείο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Με... ανοικτές "αγκάλες" αναμένουν οι αγρότες σήμερα το πρωί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος θα καταφθάσει σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο προκειμένου να συναντήσει φορείς και να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές μετά τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλούν όλους τους αγρότες σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 9.15 το πρωί έξω από το Δημαρχείο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου λίγη ώρα αργότερα στις 9.30 θα είναι εκεί ο Υπουργός όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τον Δήμαρχο Ν. Καραπάνο, τους Αντιπεριφερειάρχες και άλλους φορείς για να τον ενημερώσουν για την τρέχουσα κατάσταση μετά τις ζημιές.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται γιατί μετά τα χαράτσια, τις αυξήσεις στους φόρους και στα ασφάλιστρα, σε ρεύμα, πετρέλαιο, νερό, ήρθαν και οι καταστροφές με τον ΕΛΓΑ όμως να μην τους αποζημιώνει στο 100%.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όπως ανακοινώθηκε για το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το Μεσολόγγι όπου στις 9:30 θα συναντηθεί στο δημαρχείο με φορείς και την δημοτική αρχή. Ακολούθως στις 10:30 θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές του δήμου Μεσολογγίου.

Στις 12:30 θα βρεθεί στο δημαρχείο Ναυπακτίας και μια ώρα μετά θα επισκεφθεί πληγείσες περιοχές του δήμου Ναυπακτίας.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

"Δεν έφταναν όλα τα άλλα δηλαδή τα απανωτά χαράτσια που φορτώνει η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ στις πλάτες αγροτών και κτηνοτρόφων (αύξηση στους φόρους – στα ασφάλιστρα ΟΓΑ και ΕΛΓΑ, μείωση των ενισχύσεων που προβλέπονται από την ΚΑΠ της ΕΕ, αύξηση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια , στις ζωοτροφές, στο ρεύμα , στο πετρέλαιο, ακόμα και στο νερό!) ήρθαν και οι τελευταίες καταστροφές σε καλλιέργειες (Βαμβάκι-ρύζια-ελιές) αλλά και εγκαταστάσεις σε ποιμνιοστάσια εξαιτίας των πρόχειρων αλλά κυρίως των ανύπαρκτων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης ιδιαίτερα στην περιοχή του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου.

Οι αγρότες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση αφού η φετινή σοδειά καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά και γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει το 100% τόσο της φυτικής όσο και της ζωικής παραγωγής.

Η έλευση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι τυχαία. Θέλει να κατευνάσει την οργή των αγροτών μοιράζοντας ψεύτικες και ανέξοδες υποσχέσεις ότι έκανε και σε άλλες περιοχές της χώρας, που πλήγηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

Απευθύνουμε κάλεσμα
  • σε όλους τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο Μεσολογγίου την Τετάρτη 26 Οκτώβρη και ώρα 9:15 το πρωί.
  • σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής στην πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια-Λάρισας που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.
Διεκδικούμε:

-Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% τόσο σε ζωική και φυτική παραγωγή άλλα και στις εγκαταστάσεις.

-Χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στα καταστήματα του ΕΛΓΑ".

www.tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: