Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αρτέμης Αρτεμίου,ο Κύπριος των off shore και των Panama Papers που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου


Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, που θεωρείται ένας από τους έμπειρους νομικούς σε ζητήματα offshore εταιριών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα περίφημα PANAMA PAPERS, είναι ο άνθρωπος που «μπαινοβγαίνει» με άνεση στο Μαξίμου και φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά «σατανική» σύμπτωση, πριν από δυο εβδομάδες, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι και διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust, που -όπως είπε- είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής».

Εκείνη λοιπόν την ημέρα βρέθηκα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με δεκάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς της ιδιωτικής τηλεόρασης που διαδήλωναν κατά του «μαύρου» που η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει σε κανάλια.

Τότε είδα τον κύριο Αρτεμίου να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μαξίμου. Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Αρτέμη Αρτεμίου είχα συγκεντρώσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό και η παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, όπου συζητείτο το θέμα της διαπλοκής στη Βουλή, γεννά πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις του Αρτέμη Αρτεμίου με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στενές και μάλιστα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας.

«Εξπέρ» σε υπεράκτιες και στέλεχος του ΑΚΕΛ

Ο Αρτέμης Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).

Ο ίδιος φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις εταιρίες, αν και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και άλλα πρόσωπα.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου και η APLaw στη λίστα των PANAMA PAPERS!

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα ότι το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, εμπλέκεται και στα περίφημα PANAMA PAPERS, η δημοσιοποίηση των οποίων, την περασμένη άνοιξη, είχε προκαλέσει παγκόσμια πολιτική αναταραχή. Ωστόσο, στην Ελλάδα οι λίστες που περιλαμβάνονται στα περίφημα αρχεία του Παναμά δεν έχουν ερευνηθεί διεξοδικά και δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, εκτός από το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»

«Τσίπρας και Παππάς να μας απαντήσουν τι γύρευε η “αλεπού στο παζάρι”. Ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.»

«Τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το “πλούσιο βιογραφικό” βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά; Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία “Atlas Cyprus International Trust” η οποία είναι μέτοχος της Αυγής; Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν; Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν; Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο. Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η «αλεπού στο παζάρι».

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ
iasonasvel@yahoo.com

Διαβάστε περισσότερα στο Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: