Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Συγκλονιστικές εικόνες από τον χθεσινό σεισμό στη Ναύπακτο - Το επίκεντρο ήταν κάτω από την αυλή του σπιτιού τους


Οι αποκαλυπτικές εικόνες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μετά τον σεισμό στη Ναύπακτο κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ο εγκέλαδος ταρακούνησε τη δυτική Ελλάδα...

Κάτω από την αυλή ενος σπιτιού στα ορεινά της Ναυπακτίας εντοπίστηκε το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού που έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Πάτρα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου η σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 14.48 χθες το μεσημέρι σήκωσε κυριολεκτικά στον... αέρα τους ενοίκους της κατοικίας και όχι μόνο φυσικά.

Οι ίδιοι έμειναν ακόμα περισσότερο έκπληκτοι, όταν αργότερα διαπίστωσαν από τις εικόνες πως το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν ακριβώς στο σημείο που έμεναν...
ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
ΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΦΩΤΟ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ο σεισμός έγινε στις 14:48 χθες το μεσημέρι και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του ήταν 11,7 χιλιόμετρα.
Ο χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΟ χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή και σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός ήταν δυνατός και σύντομος. Συγκεκριμένα, έγινε αισθητός στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία
"Ητανε ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου για αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και για αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός.

Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί" είπε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: