Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στην Ιταλία: Δείτε ζωντανή εικόνα από τις πληγείσες περιοχές


Ξανά σήμερα το πρωί ο Εγκέλαδος χτύπησε αλύπητα την περιοχή της Περούντζια στην κεντρική Ιταλία με 6.5 ρίχτερ.Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν πάρα πολλές καταστροφές σε παλαιά κτίρια,ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους.

Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις. Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει.

Η γη στην κεντρική Ιταλία συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα να δονείται με απανωτούς μετασεισμούς που φτάνουν και τα 4,8 ρίχτερ,πράγμα που σημαίνει ότι τα 6,5 ήταν ο κύριος σεισμός.

Η ιταλική τηλεόραση μεταδίδει από την πρώτη στιγμή εικόνες από τις περιοχές που επλήγησαν από τη σφοδρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 Ρίχτερ.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα τα ιταλικά Μέσα

Κι εδώ εικόνα από το RT

Δεν υπάρχουν σχόλια: