Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

"Ξέθαψαν" τον 70χρονο Βύρωνα Πολύδωρα (πρόεδρος ΕΣΡ) για να παραμείνουν στην εξουσία! - "Κλωτσάει" η Ν.Δ. (βίντεο)

Πολύδωρας: "Δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο! Εκτός τόπου και χρόνου η ένταση με τη Δικαιοσύνη"!

- Λιγότερο από μια ώρα διήρκησε η κρίσιμη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου
- Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει για υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο... έκπληξη, που δύσκολα θα μπορεί να απορρίψει η Νέα Δημοκρατία
- ΝΔ: "Δεν είναι θέμα προσώπων"
- Τη Δευτέρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής



"Θέση ευθύνης" χαρακτήρισε ο 70χρονος πια Βύρων Πολύδωρας την πρόταση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ, τονίζοντας πως "δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο" στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αναλυτικά η δήλωση του: "Όπως ξέρετε η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ τιιμητική, αλλά και ως θέση ευθύνης. Αυτό που εξέθεσα στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά και συμμόρφωση αποδεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αροδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Αυτό έγινε αποδεκτό και αυτή είναι η νέα θέση για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια. Είδα τάση για συναίνεση που είναι προϋποθεση της δικής μου παρεμβάσεως, που εκτείνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου. Θέλω να είμαι παράγοντας εξομάλυνσης".

Η συνάντηση του υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκησε λιγότερο από μία ώρα. 

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από κυβερνητική πηγή, ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ θα είναι ένα πρόσωπο έκπληξη που δύσκολα θα μπορεί να απορρίψει η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, με αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση της “πετάει το μπαλάκι” για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και, πλέον, αναμένονται οι εξελίξεις την ερχόμενη Δευτέρα στις 17.00, που είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων.  

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή: "Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή" και επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.


ΝΔ: Δεν είναι θέμα προσώπων - Νόμος που θα υλοποιεί όσα προβλέπει το Σύνταγμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία πως "δεν είναι θέμα προσώπων", αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Λίγο, πριν γίνει γνωστό ότι ο Βύρων Πολύδωρας είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τόνιζε πως "είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια".
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
http://www.newsit.gr/

Η ΝΔ για τον Πολύδωρα: Δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου, να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά».

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: