Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Αγρινίου στην 1η Διεθνή Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό (φωτο & βίντεο)


Στην έκθεση «ΝΟΣΤΟΣ 2016», την 1η Έκθεση για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, που πραγματοποιείται από 14 έως 17 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο θα λάβει μέρος, με δικό του περίπτερο, ο Δήμος Αγρινίου.
Στόχος της παρουσίας, με κεντρικό σύνθημα «Ανακαλύψτε μας», είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η προβολή και η προώθηση των ποιοτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά του εναλλακτικού τουρισμού, της πιο ραγδαία αναπτυσσόμενης μορφής τουρισμού παγκοσμίως.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου σε δήλωσή του με αφορμή την έκθεση τόνισε:
«Η Ανάπτυξη στη χώρα, και στην Αιτωλοακαρνανία ειδικότερα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει και να καταστεί βιώσιμη αν δεν εδράζεται στην ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων μας, στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα.
Ο Δήμος Αγρινίου, ο μεγαλύτερος Δήμος της Αιτωλοακαρνανίας, ενός τόπου ιδιαιτέρως πλούσιου σε φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους, αναγνωρίζοντας αφενός την πραγματικότητα και αφετέρου τις προοπτικές που διανοίγονται στη νέα εποχή, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, έχει προτάξει στις προτεραιότητές του την ένταξη του και στον τουριστικό χάρτη της χώρας, μέσω μιας πολυεπίπεδης στρατηγικής αλλά και στοχευμένων δράσεων σε δυναμικούς τομείς όπως ο εναλλακτικός Τουρισμός, ο οποίος αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή στο πρώτο Διεθνές Ραντεβού για τον Ελληνικό Εναλλακτικό Τουρισμό, στη NOSTOS EXPO 2016 και την υπέροχη Ναύπακτο, όπου θα συναντηθούν επαγγελματίες του χώρου απ’ όλο το φάσμα καθώς και πλήθος επισκεπτών, ήταν μια συνειδητή επιλογή, με στόχο μια πρώτη προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Αγρινίου, αλλά κυρίως της δυναμικής τους.

Μιλώ για το κορυφαίο φυσικό μας στίγμα, τα Οικοσυστήματα της περιοχής, με την Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας,  και αρκετές μικρότερες, φυσικές και τεχνητές, τον Αχελώο, το δεύτερο μεγαλύτερο και ίσως τον ομορφότερο ποταμό, πλήθος μνημείων, αρχαιολογικών, θρησκευτικών, μοναστηριακών, και ευρύτερα πολιτιστικών χώρων, αμπελώνες με εξαιρετικό κρασί, για να αναφερθώ σε κάποια παραδείγματα και μόνο.
Όραμα μας είναι, σε συνεργασία με επαγγελματίες του κλάδου, να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο, διακριτό, ελκυστικό, αυθεντικό, ποιοτικό προϊόν, μια νέα τουριστική ταυτότητα, που θα συνδυάζει το Περιβάλλον, την Υγεία, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Ποιότητα Ζωής, μετατρέποντάς τα σε Εμπειρία, Περιπλάνηση, Φιλοξενία και Προορισμό, των ποικίλων δραστηριοτήτων του Τουρισμού, και των θεματικών κι εναλλακτικών μορφών του, ενισχύοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα».


Δείτε εδώ το video που δημιούργησε ο Δήμος Αγρινίου για την προβολή δράσεων εναλλακτικού τουρισμού και των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: