Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δύο εβδομάδες μετά το θάνατο του Σπύρου Μπάθα στο νοσοκομείο Αγρινίου ανακοινώθηκε ότι θα γίνει ΕΔΕ από άλλη υπηρεσία!


Δύο εβδομάδες μετά τον τραγικό χαμό του άτυχου 18χρονου Σπύρου Μπάθα,ύστερα από τραυματισμό του σε τροχαίο την 25η Μαρτίου στο Αγρίνιο,έγινε γνωστό ότι τα αίτια και οι τυχόν ευθύνες ιατρών θα αναζητηθούν από υπηρεσία εκτός του νοσοκομείου Αγρινίου.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου,κύριος Δημήτρης Μιχάλης, αναφέρει πως η Διοίκηση αποφάσισε -σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ, όσο και με το Υ.Υ.- την παραπομπή για διενέργεια της έρευνας (ΕΔΕ) από άλλη ανώτερη υπηρεσία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Το τραγικό γεγονός του θανάτου του νέου παιδιού (Σ. Μπάθα) που προσκομίστηκε τραυματίας στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 25-5-2017 και κατέληξε την επομένη μέρα, μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει όλους μας.

Συμμεριζόμενοι την τραγική θέση των γονιών, απευθύνουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου -συναισθανόμενη το μέγεθος της σημασίας της ανθρώπινης ζωής και της ευθύνης όλων μας για την προστασία της- από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, στάθηκε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της δίπλα στους γονείς.

Παράλληλα, αισθανόμενη την ανάγκη να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα που γεννούνται από την τραγική κατάληξη, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι:

-Από την πρώτη στιγμή άρχισε τη διερεύνηση των δεδομένων με συσκέψεις με όλους τους εμπλακέντες στη διαχείριση του ασθενή.

-Άμεσα ξεκίνησε προκαταρτική εξέταση για να ξεκαθαριστεί το ποίοι ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη διαχείριση του ασθενή και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που συνθέτουν όλη τη διαδικασία της διαχείρισης του ασθενή, από την προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έως την κατάληξή του.

-Επειδή δίδουμε ειδική βαρύτητα στο εν λόγω περιστατικό, η έρευνα έγινε στο ανώτερο επίπεδο, με την εποπτεία του ίδιου του Διοικητή.

-Τα δεδομένα βρίσκονται στα χέρια της Διοίκησης και μελετώνται προκειμένου να συνταχθεί το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα και να διαβαστεί η υπόθεση στην Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, για περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Διοίκηση αποφάσισε -σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ, όσο και με το Υ.Υ.- την παραπομπή για διενέργεια της έρευνας (ΕΔΕ) από άλλη υπηρεσία.

Και τούτο διότι η Διοίκηση –επιθυμώντας να διασφαλίσει την αμερόληπτη εξέταση της υπόθεσης και τη διαφάνεια με το να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση- προτίμησε να μην διεξαχθεί αυτή από λειτουργούς του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά από άλλη, ανώτερη αρχή.

Λόγω της φύσεως της υπόθεσης και καθ΄ όσον βρισκόμαστε σε διαδικασία έρευνας, δεν είναι δυνατή η παροχή από τη Διοίκηση άλλων επί μέρους πληροφοριών επί του θέματος.

Θα αναμένουμε και εμείς με σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες την περαίωση της έρευνας και την εξ’ αυτής εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία, ως οφείλουμε, θα σεβαστούμε, σεβόμενοι τόσο τους θεσμούς, όσο και τη μνήμη του εκλιπόντος παιδιού."

Διαβάστε ΕΔΩ διαβάστε όλο το φάκελο σχετικά με τον άδικο χαμό του Σπύρου Μπάθα

Δεν υπάρχουν σχόλια: