Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

16 "αριστεροί" βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κλείσουν όσα ψιλικατζίδικα απέμειναν - Ολόκληρη η τροπολογία

Ακόμα μία κατά μέτωπον επίθεση στους μικρομεσαίους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή με την οποία ζητούν ουσιαστικά το κλείσιμο των ψιλικατζίδικων της γειτονιάς, αφού θέλουν να τα αποκλείσουν από την πώληση καπνικών προϊόντων, δηλαδή τσιγάρων και καπνού.

Όπως αναφέρουν ο λόγος που το ζητούν αυτό είναι για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά εάν προσέξει κανείς την τροπολογία καλύτερα θα διαπιστώσει ότι οι βουλευτές δεν ζητούν να εξαιρεθούν από την πώληση τσιγάρων τα super markets αφού εκεί προφανώς δεν υπάρχει λόγος δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα ζητούν η πώληση των τσιγάρων να γίνεται μόνο από τα περίπτερα, από καταστήματα καπνικών προϊόντων, καταστήματα αφορολόγητων ειδών και από υπεραγορές τροφίμων.

Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα νωρίτερα με ένα tweet.

Την ίδια ώρα με επιστολή της η Ένωση Καπνοπωλών Βορείου Ελλάδος  καταγγέλλει την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως θα πρέπει να κλείσουν περίπου 32.000 ψιλικατζίδικα, που είναι επιχειρήσεις αμιγώς οικογενειακές και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η επιστολη της Ένωσης Καπνοπωλών Βορείου Ελλαδας:

«Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή τα σημεία που πουλάνε τσιγάρα είναι τα ψιλικατζίδικα που πλέον λέγονται μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταστήματα πώλησης καπνού, και περίπτεραανέρχονται σε 40.000 σε όλη την Ελλάδα. Από τα οποία μόνο τα 8.000 περίπου είναι περίπτερα. Άρα εάν περάσει αυτή η τροπολογία-προσθήκη αυτομάτως την άλλη μέρα οι υπόλοιποι 32.000 περίπου θα πρέπει να κλείσουνε.

Τονίζουμε ότι οι υπόλοιπες 32.000 περίπου επιχειρήσεις είναι αμιγώς οικογενειακές και δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ήδη υπάρχουν προβλήματα και θα διογκωθούν ακόμα περισσότερο με τη συγκεκριμένη τροπολογία–προσθήκη.

Επισημαίνουμε επίσης ότι το 70% του τζίρου των καταστημάτων προέρχεται από την πώληση των τσιγάρων. Με μία τέτοια μείωση της τάξεως των 70% στον τζίρο των εσόδων μιας επιχείρησης, είναι αναμενόμενο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει και να καταστεί βιώσιμή. Με το υπόλοιπο 30% είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει καθημερινά. Και αυτό φυσικά κατά συνέπεια είναι η μείωση των εσόδων στα ταμεία του κράτους κάτι το οποίο είναι σίγουρο ότι δε θέλει κανένας. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε όποιον οικονομολόγο θέλετε, αλλά η απάντηση που θα πάρετε θα είναι ίδια με τα παραπάνω. Γιατί όλα είναι μία αλυσίδα και όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Αν ανατρέξετε στους Νόμους που λέει η τροπολογία και τους διαβάσετε στην ουσία λέει ότι δικαιούται να πουλάνε τσιγάρα μόνο τα περίπτερά τα οποία βάση του καθεστώς που ισχύει, οι άδειες που ανήκουν σε αναπήρους πολέμου μεταβιβάζεται στα τέκνα με αναπηρία άνω των 67% και τα μεγάλα σουπερμάρκετ!. Οι περιπτώσεις είναι μηδαμινές και οι επιπτώσεις που θα προκύψουν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία το κλάδου μας.

Κρούουμε λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι εάν οι Βουλευτές του Σύριζα προβούν στην ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας-προσθήκης, θα δημιουργήσει σοβαρό πλήγμα στο κλάδο των ψιλικατζίδικων, που πλέον λέγονται μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο σίγουρα θα προβεί σε ανεπανόρθωτη ζημιά, μη αναστρέψιμη!!!

Το μέτρο αυτό δεν είναι ούτε «φιλολαϊκό», ούτε έχει σχέση με την προστασία των ανηλίκων. Σχετίζεται με την επιθυμία ορισμένων να κλείσει η αγορά και να μείνουν δεκάδες χιλιάδων ανθρώπων στο δρόμο, για να έχουν οι ίδιοι προνομιακή μεταχείριση σε βάρος χιλιάδων βιοπαλαιστών.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος,

​Ο Γραμματέας,

Κωνσταντίνος Ιακώβου​ Βασίλης Μπαλούκας»

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία και τους/τις "αριστερούληδες" που την υπογράφουν
http://zeidoron.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: