Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

"Εξαφανίστηκαν" τα φέρι - μποτ από το Ριο - Αντίρριο

Έντονες αντιδράσεις από το Δήμο Ναυπακτίας

«Εξαφανίζονται» τα φέρυ μπότ της πορθμειακής γραμμής Ρίου Αντιρρίου. Ενώ το καλοκαίρι ήταν δρομολογημένα στη γραμμή 11 πλοία, σήμερα έχουν απομείνει μόλις 5 που λειτουργούν σε δυο πρωινές και τρεις απογευματινές βάρδιες.

Ανάμεσα σε αυτά που έχουν αποχωρήσει εδώ και λίγο καιρό και τα αμφίδρομα φέρυ. Ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το αν θα συνεχιστεί η λειτουργία των πλοίων αυτών.

Για το λόγο αυτό και επειδή θεωρείται ότι υποβαθμίζεται σοβαρά το πορθμείο, ο Δήμος Ναυπακτίας ήδη εκδήλωσε τις πρώτες έντονες αντιδράσεις.

Με επιστολή τους στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τη Διεύθυνση θαλάσσιων συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής αλλά και στο κεντρικό λιμεναρχείο Πατρών, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ναυπάκτου μιλούν για υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Ρίου Αντιρρίου.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι για τον μήνα Νοέμβριο δεν έχουν μέχρι σήμερα δηλωθεί ποια αμφίδρομα ferry-boat θα εξυπηρετούν την πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Δεδομένου ότι για την εύρυθμη λειτουργία της γραμμής, η οποία πλην των οχημάτων εξυπηρετεί δωρεάν και πλήθος πεζών, τόσο φοιτητών που φοιτούν στο ΤΕΙ που ευρίσκεται στο Αντίρριο, όσο και πολλών συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, η ύπαρξη των συγκεκριμένων ferry – boat είναι επιβεβλημένη.

Το θέμα χρήζει άμεσης επέμβασης και επίλυσης.

Η υποβάθμιση της Πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου πρέπει να σταματήσει και παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η άφιξη και λειτουργία των αμφίδρομων ferry boat στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.»
http://www.thebest.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: