Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Στα όρια να διακοπεί το δημοτικό συμβούλιο λόγω έντασης από τις ανακοινώσεις! (φωτο)


Με απαντήσεις που εκκρεμούσαν από προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ξεκίνησε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα ξεκίνησε με τον αντιδήμαρχο κ. Μελιάδη να απαντά προς τον κ. Μερμίγκη (Ανυπότακτο Αγρίνιο) για τις σχολικές εγκαταστάσεις και τις ελλείψεις τους πως υπάρχουν 48 σχολεία με άδεια οικοδομική στο Αγρίνιο και πρέπει να τελειώσει η καταγραφή των οικοδομικών αδειών. Υπάρχει προγραμματισμός για φακέλους από τα σχολεία, όπως υποστήριξε, διότι αυτοί δεν υπάρχουν τώρα.

Σχετικά με την μάνδρα και τον αύλειο χώρο του Παναιτωλίου, η απάντηση ήταν πως ο χώρος καθαρίστηκε και βγήκε η πόρτα της μάνδρας γιατί είχε πέσει το τοιχίο και ο χώρος στρώθηκε με πίσσα στη συνέχεια για να χρησιμοποιείται από όλους.

Η αντιδήμαρχος κ Όλγα Σαλακίδου από την πλευρά της απάντησε σχετικά με την περίφημη συμμετοχή του Αγρινίου σε έκθεση τουρισμού στη Ναύπακτο πως η πόλη δεν είχε εμπειρία από εκθέσεις για τον τουρισμό γι΄ αυτό επιλέχθηκε ο τρόπος των συνεργασιών.

Στο στάδιο των ανακοινώσεων ο πρώην δήμαρχος κ. Μοσχολιός έφερε το θέμα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο, τα πτυχία τα δικαιώματά τους ρωτώντας τι απέγινε η μόνιμη επιτροπή που είχε οριστεί για τα θέματα του Πανεπιστημίου. «Όταν αναδεικνύουν οι φοιτητές κάποια ζητήματα κοιτάμε να καλύψουμε τα κενά και ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτε εδώ και δύο χρόνια για το θέμα», κατέληξε κατηγορώντας τον δήμαρχο Αγρινίου ότι δεν κινητοποιεί τις δυνάμεις που πρέπει.

Πάνω στην ίδια διαδικασία των ανακοινώσεων ο επικεφαλής της παράταξης Ανατροπή Τώρα κ. Τραπεζιώτης έφερε και πάλι την προσωπική του διένεξη με την δημοτική αρχή σχετικά με τα δάνεια του δήμου Θεστιέων λέγοντας «είμαι με ψηλά το κεφάλι και θα είμαι απέναντι στον δήμαρχο γιατί δεν έχει πραγματοποιήσει τίποτε από όσα έχει πει» κατηγορώντας την πλειοψηφία ότι πήρε νέο δάνειο κάτι που ο ίδιος είχε αποφύγει για να τον κατηγορήσει ο κ. Παπαναστασίου ότι ήρθε να παραπλανήσει τους Αγρινιώτες για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μερμίγκης έθεσε το ζήτημα της συστέγασης του δημόσιου δημοτικού και νηπιαγωγείου για παιδιά ΑμεΑ με την ΕΛΕΠΑΠ όπου ακόμα και τα αμαξίδια είναι πρόβλημα να διατεθούν και αυτό αποβαίνει σε βάρος των δημοσίων σχολείων.

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ κατηγόρησε σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπανικολάου ,από την ΛΑ.Σ, λέγοντας ότι εκεί πάρθηκαν και οι υπόλοιπες αντιλαϊκές αποφάσεις που έμεναν να παρθούν από τους αιρετούς, ζητώντας να έρθει προς συζήτηση το θέμα στο συμβούλιο για να μάθουν οι Αγρινιώτες.

Στην δική του ανακοίνωση ο ανεξάρτητος σύμβουλος  κ. Καζαντζής έθεσε το θέμα της κάθετης σύνδεσης με την Ιόνια Οδό υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος «σήμερα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για να τις προλάβει».»Όσον αφορά τις σημερινές θέσεις του Δημάρχου Αγρινίου για σύνδεση του Δήμου Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είναι και όψιμες και πρόχειρες. Ίσως τώρα, συναισθανόμενος την ευθύνη του για το θέμα αυτό και φοβούμενος την αντίδραση των συμπολιτών μας υποστηρίζει άλλη θέση. Εξάλλου είναι υποχρεωμένος προς τούτο ως Δήμαρχος της πόλης.Όμως, ως Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας, το έτος 2004, όταν ήταν προ των πυλών τα έργα στην περιοχή μας, η θέση του ήταν ότι η σύνδεση του Αγρινίου έπρεπε να γίνεται από την σημερινή όδευση, δηλαδή από την Θέση Μπάγια και από την Θέση Κουβαρά και ότι προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Αγρινιώτες θα έπρεπε απλά να γίνει και δεύτερη λωρίδα ανά κατεύθυνση, στον ίδιο δρόμο που υπάρχει και σήμερα» ανέφερε.

Ο κ. Παπαναστασίου του απάντησε ότι λασπολογεί, ο κ. Καζαντζής ζήτησε από τον πρόεδρο να τον ανακαλέσει στην τάξη και ο δήμαρχος Αγρινίου τον κατηγόρησε ότι πάει να κάνει το άσπρο μαύρο και είναι εκείνος που έχει αλλάξει θέση.

Επίσης απάντησε στον κ. Τραπεζιώτη ότι δεν πήρε ο δήμος ούτε ένα ευρώ νέο δάνειο, απλά έγινε αναχρηματοδότηση αντίθετα, όπως υποστήριξε, από τον δήμο Θεστιέων που πήρε δάνειο δύο εκατομμυρίων, όπως δεν έκαναν άλλοι δήμοι.

Ακολούθησε κυριολεκτικά πανδαιμόνιο αλληλοκατηγοριών με τον κ. Τραπεζιώτη να ζητά να του ανοίξουν το μικρόφωνο και τον πρόεδρο κ. Φωτάκη να απαντά ότι δεν έχει τον λόγο και να φτάνει στο σημείο να λέει ότι αν συνεχιστεί η γνωστή ένταση θα αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση! «Κάποιοι νομίζουν ότι είναι κάτι περισσότερο από τους άλλους συμβούλους», υποστήριξε.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Παπαναστασίου περιέγραψε τις προσπάθειες που κάνει για το Πανεπιστήμιο και την βοήθεια που παρέχει αλλά όπως είπε οι υπουργοί αλλάζουν, η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει τα προβλήματά της, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι αδύνατον να λυθούν από τον δήμο και πως, σε τελική ανάλυση, η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της πάνω στο ζήτημα.

Επίσης στις ερωτήσεις επανέφερε το θέμα του Πανεπιστημίου ο κ. Τραπεζιώτης επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του για την διαπαραταξιακή επιτροπή, καθώς και το θέμα του Πάρκου με την γνωστή ανακοίνωση της ΠΕΕΓΕ. Στο δεύτερο θέμα ο κ. Παπαναστασίου απάντησε ότι για το Πάρκο δεν του έγινε καμία πρόταση ή επίσημη συζήτηση από την συγκεκριμένη ένωση λέγοντας ότι η μόνη πρόθεση που υπάρχει είναι να μην γίνει το Πάρκο.

Ο κ. Ρόκος παρατήρησε ότι υπάρχει πλήθος αποφάσεων-ειδικά του δημάρχου- που δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Αγρινίου και ρώτησε τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό.
Πολίτης πήρε επίσης τον λόγο, προκειμένου να επαναφέρει το ζήτημα της ΠΕΕΓΕ και της συνάντησης με τον δήμαρχο Αγρινίου και στον ίδιο απάντησε ο δήμαρχος Αγρινίου ότι στο δημόσιο χρειάζεται πτυχίο μελετητή πλέον και μελέτη δωρεάν πρέπει να γίνει πρώτα και μετά να γίνει αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο.
dimotiko-symvoulio1
dscn5610dscn5609dscn5601dscn5591dscn5588dscn5584dscn5580dimotiko-symvoulio9dimotiko-symvoulio8dimotiko-symvoulio7dimotiko-symvoulio6dimotiko-symvoulio5dimotiko-symvoulio4dimotiko-symvoulio3

Δεν υπάρχουν σχόλια: