Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Έσπασε η απεργία της ΠΝΟ σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο - Τι ανακοίνωσε ναυτιλιακή εταιρεία!


- Ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι σέβεται τον αγώνα των ναυτεργατών αλλά δεν μπορεί να μείνει απαθής
- Στη Νάξο άρχισε η μεταφορά αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, νωρίς το πρωί με μικρά καϊκια
- Διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε πρωινή εκπομπή
- Συνεχίζεται στην υπόλοιπη χώρα η απεργία της ΠΝΟ που προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Ζακυνθινή κοινοπραξία των πλοίων «Ionian Group», αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν να σπάσει την απεργία της ΠΝΟ και να πραγματοποιήσει δρομολόγιο.

Όπως αναφέρεται: ''η κοινοπραξία και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας.

Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας.

Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι. Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει''.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η Κεφαλονίτικων συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρία KEFALONIAN LINES θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο από τη Ζάκυνθο προς την Κυλλήνη. Η εταιρία δεν προέβει σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο το πλοίο «Ζάκυνθος» θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προκειμένου να συμβάλει στα προβλήματα του νησιού.

Μεταφορά προϊόντων με βάρκες
Αμεση όμως ήταν η αντίδραση που είχαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Νάξου στο άκουσμα της νέας απεργίας των ναυτεργατών. Αποφάσισαν να ξεκινήσουν δρομολόγια με καΐκια προκειμένου να προμηθεύσουν με προϊόντα (γαλακτοκομικά) τα γύρω νησιά, καθώς τα ράφια των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ σε πολλά από αυτά έχουν αδειάσει.

Η αντίδραση Κουρουμπλή στην απεργία της ΠΝΟ
Διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με την απεργία της ΠΝΟ αλλά διαμήνυσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τα νησιά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους και ειδικότερα όσα δεν έχουν αεροδρόμια». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι δεν μπαίνει στη λογική της επιστράτευσης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί το Συμβούλιο Νησιωτικής που ζητά η αντιπολίτευση. Εκτίμησε πως δεν πρόκειται να καμφθεί η σκληρή στάση καθώς «ορισμένοι ίσως να επιδιώκουν ηρωικές εξόδους».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παρά τις διαβεβαιώσεις και του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή ότι δεν θα εξομοιωθεί η φορολογία των ναυτικών ούτε θα υπάρξει η αύξηση του 3% όπως ζητούσε η ΠΝΟ, τώρα θέτουν νέα αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία. Πάντως δεν απέκλεισε να στείλει και ο ίδιος γραπτή διαβεβαίωση όπως ζητούν οι συνδικαλιστές των ναυτικών. Ανέφερε, τέλος, πως οι πρόωρες εκλογές είναι όνειρα θερινής νυκτός καθώς θα αποτελούσαν αυτή τη στιγμή μεγάλη καταστροφή για τη χώρα.

Πηγή: imerazante.gr
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: