Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Σήμερα η σύνδεση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με την Ιόνια Οδό


Σε δύο φάσεις γίνεται σήμερα η παράδοση. Η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε 1 ώρα και 30 λεπτά, μόλις ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός με την παράδοση των δύο τελευταίων τμημάτων.

του Δημήτρη Μπαλή
Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, έχει ξεκινήσει.

Σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουνίου και εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όπου αναμένεται μαζική κίνηση εκδρομέων, παραδίδεται σε κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του δρόμου, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας.

Σε αυτά τα χιλιόμετρα περιλαμβάνονται ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου και η σήραγγα της Μακύνειας, διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.

Πλέον, με την παράδοση αυτού του τμήματος, έχουμε 102 συνεχή χιλιόμετρα, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε όλο του το μήκος.

Πέραν της ασφάλειας, το σημαντικό είναι ότι η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Επίσης, σε κυκλοφορία βρίσκεται και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Αυτή τη στιγμή, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού και του υπό παράδοση σήμερα νέου τμήματος, διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της Εθνικής Οδού. Η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε 1 ώρα και 30 λεπτά, μόλις ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός με την παράδοση των δύο τελευταίων τμημάτων.

Το ένα τμήμα είναι από Αμφιλοχία έως Σελλάδες Αρτας, μήκους 27 χλμ., το οποίο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου.

Το δεύτερο τμήμα είναι από Πέρδικα Ιωαννίνων έως Ανισόπεδο Κόμβο Εγνατίας, μήκους 16 χλμ., το οποίο θα παραδοθεί τέλος Ιουλίου.

Σήμερα Πέμπτη η παράδοση θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αντίρριο προκειμένου να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τροποποίηση σήμανσης, αποκλεισμός προσωρινών εισόδων, διαγραμμίσεις κλπ), ενώ περί το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306.

Καταλήγοντας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ έχουν τοποθετηθεί σχετικές προσωρινές σημάνσεις µε στόχο την ενημέρωσή τους.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: