Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πάλι φέτος στον αέρα η μεταφορά των μαθητών - Αντιρρήσεις για τη νέα διαδικασία


Στον αέρα βρίσκεται πάλι φέτος  η μεταφορά των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, λίγα 24ωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. 

Ενώ η Περιφέρεια είχε ξεκινήσει τη διαβούλευση για την
εφαρμογή μιας ορθολογικότερης διαδικασίας που δρομολογούσε άμεσες λύσεις, εν τέλει η τελική πρόταση συνάντησε αντιρρήσεις.

Με την από 22/7/2016 επιστολή των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί, ζητήθηκε να μην εφαρμοστεί το Δυναμικό Σύστημα Αγορών.» Είμαστε στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε και μάλιστα προτείνουμε για πρώτη χρονιά πιλοτικά να εφαρμοστούν και τα δύο συστήματα (το παλιό του διεθνούς διαγωνισμού και το νέο του Δυναμικού Συστήματος Αγορών), προκειμένου από κοινού να αποφασίσουμε το βέλτιστο για τη διεξαγωγή μιας κοινωνικής υπηρεσίας που καλούμαστε όλοι να υπηρετήσουμε και αφορά τη μεταφορά των παιδιών μας» ανέφερε σε επιστολή προς τους επαγγελματίες η Περιφέρεια.

Στην ακύρωση του δυναμικού συστήματος επιμένουν 12 Σωματεία στη Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων, όπως και το αντίστοιχο Σωματείο Αιγίου – Καλαβρύτων και για το λόγο αυτό έχουν προσφύγει κατά της διαδικασίας αναθέσεων.

Έπειτα από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν και μετά από παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το υπουργείο Παιδείας πέρασε τροπολογία στις 31/8, με την οποία παρατείνει για δύο μήνες την εφαρμογή του Δυναμικού Συστήματος, κάτι το οποίο όμως και πάλι δεν βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες ταξί, καθώς θεωρούν ότι μετά το πέρας του διμήνου θα είναι ξανά μετέωροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, με παρέμβαση του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες ταξί να ξεκινήσουν κανονικά το μεταφορικό έργο, με βάση τη διαδικασία που τηρήθηκε πέρυσι. Επί του παρόντος όμως ισχύει η απόφαση που έχει ληφθεί από τους επαγγελματίες για αποχή από τη μεταφορά των μαθητών από τη Δευτέρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Σήμερα συνεδριάζει η γενική συνέλευση του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Αγ. Χριστόφορος» με πρόταση για επ’ αόριστον αποχή από τη διαδικασία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο σύστημα προκήρυξης των δρομολογίων μέσα από το Δυναμικό Σύστημα Αγορών που εφαρμόζεται από φέτος (σχολικό έτος 2016-2017) -μέχρι και το 2020- πιλοτικά σε δύο Περιφέρειες, Αττική και Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία προβλέπονται 204 δρομολόγια λεωφορείων και 254 δρομολόγια ταξί, στην Αχαΐα για 218 δρομολόγια λεωφορείων και 875 δρομολόγια ταξί και στην Ηλεία για 203 δρομολόγια λεωφορείων και 164 δρομολόγια ταξί.
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: