Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δημήτρης Μιχάλης: Νέα εποχή για την υγεία στο Αγρίνιο - Αξιοποιείται το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου


Εφ όλη της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης,η οποία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, τόσο για την υγεία στην περιοχή, όσο και για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου.

Ο κ. Μιχάλης ανακοίνωσε πως είναι στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου,καθώς επίσης και την βελτίωση κλινικών και την τέλεση πρωτοποριακών εξετάσεων στο νοσοκομείο (λ.χ μαγνητική καρδίας), επιλύοντας ταυτόχρονα βασικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μιχάλης, για την ενίσχυση των δύο νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό, Διευθυντές κλινικών και επιμελητές αναμένεται όλες οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν εντός του 2016 για το νοσοκομείο του Αγρινίου και μέσα στις πρώτες ημέρες του 2017 για το νοσοκομείο του Μεσολογγίου ώστε άμεσα να αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους οι γιατροί.
img_20161206_135351

Στο πλαίσιο αυτό, ο Διοικητής του νοσοκομείου τόνισε την δουλειά που γίνεται για την αναδιοργάνωση του οργανογράμματος του νοσοκομείο,προσαρμόζοντάς το στις πραγματικές ανάγκες του σημερινού νοσοκομείου, διότι μέχρι σήμερα ισχύει το οργανόγραμμα του παλαιού νοσοκομείου.

Επίσης, η συνέντευξη του κ. Μιχάλη περιελάμβανε σπουδαία νέα για την αξιοποίηση, τόσο της περιουσίας του νοσοκομείου (είναι υπό κατασκευή το κτίριο που ανήκει στο νοσοκομείο Αγρινίου επί της οδού Βότση στο κέντρο του Αγρινίου για να στεγαστεί το Κέντρο Ψυχικής Υγείας,ώστε να εξοικονομηθούν τα ενοίκια που καταβάλει στο υπάρχων κτίριο που χρησιμοποιεί) όσο και του παλιού νοσοκομείου της πόλης.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ του νοσοκομείου έχει ήδη λάβει την απόφαση για την τοποθέτηση εποπτείας με βιντεοσυστήματα περιμετρικά του παλιού νοσοκομείου,ώστε να υπάρχει 24ωρη εποπτεία του χώρου, ενώ είναι προς έγκριση η διαδικασία ανάθεσης της φύλαξης του χώρου σε εταιρία security.

img_20161206_131658

Σε δεύτερο χρόνο και με την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ θα στεγαστεί στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου (έχουν εγκριθεί ήδη οι μελέτες από το υπουργείο και την ΥΠΕ), αλλά και της σχολής νοσηλευτών, όπως επίσης και του ΕΚΑΒ.

Ακόμη, οι άνθρωποι του νοσοκομείου είναι σε ανοιχτή διαπραγμάτευση για την για την μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ,ενώ έχει δοθεί το «πράσινο φως» από την ΥΠΕ στην συζήτηση στέγασης στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου όσων υπηρεσιών το επιθυμούν με προτεραιότητα στις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας.

Περισσότερα στην εφημερίδα «Συνείδηση» αύριο 7/12/16
Κων/νος Χονδρός
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: