Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές στον Περισσό - Επιστολή σε Βούτση και Παππά


Σαφείς υπαινιγμούς για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος στον Περισσό αφήνει το ΚΚΕ με σχετική καταγγελία που έκανε.

Αναφέρει, μάλιστα, πως ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό
Νίκο Παππά αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για συνακροάσεις και συνεχείς οχλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο τηλεφωνικό του κέντρο.

Η καταγγελία αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «το ΚΚΕ ενημέρωσε ήδη για το γεγονός αυτό τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε προφορικά για το θέμα τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που εμφανίζονται στις συνακροάσεις, Πάνο Ρήγα (ΣΥΡΙΖΑ), Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και Σπύρο Λυκούδη (Ποτάμι).

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα εντόπισαν αρχικά οι υπεύθυνοι των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό. Συγκεκριμένα, υπήρχαν περιπτώσεις που η τηλεφωνική γραμμή χτυπούσε παράλληλα στα γραφεία του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την πλευρά της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής ειπώθηκε πως το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και πως θα υπάρξει ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), του ΟΤΕ και όλων των αρμόδιων φορέων.

ΝΔ: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη.

Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: