Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΡΑ: 17χρονος σε κατάσταση αμόκ έκαψε 3 Ι.Χ. (βίντεο)


Στην αρχή νόμισαν ότι είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση, βλέποντας τρία αυτοκίνητα ταυτόχρονα να έχουν πιάσει φωτιά στη γειτονιά τους. 

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ένας νεαρός σε κατάσταση αμόκ, έχοντας προηγουμένως διαπληκτιστεί με τη μητέρα του, έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, μερικά μέτρα από το σπίτι του.



Η φωτιά δεν περιορίστηκε όμως στο δικό του αυτοκίνητο, καθώς μεταδόθηκε και στα δύο ΙΧ που βρίσκονταν μπροστά και πίσω. Πρόκειται για πρωτόγνωρο ο περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές αρχές, μιας και μέσα σε δευτερόλεπτα είδαν τρία αυτοκίνητα να λαμπαδιάζουν ταυτόχρονα.



Εντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής πετάχτηκαν από τα σπίτια τους για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί και είδαν τον νεαρό, που δεν έχει κλείσει τα 18, να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Είχε μπει στο αυτοκίνητο της μητέρας του, του έσπασε τα τζάμια και στη συνέχεια με εύφλεκτο υγρό τού έβαλε φωτιά! 

Το περιστατικό σημειώθηκε λόγω του ότι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο νεαρός διαπληκτίστηκε με τη μητέρα του επειδή δεν του έδινε χρήματα. Ο νεαρός τής ζήτησε και το αυτοκίνητο, και όταν εκείνη αρνήθηκε να του το δώσει, ο νεαρός αποφάσισε να την εκδικηθεί. Κατέβηκε από το σπίτι της οικογένειας και του έβαλε φωτιά.




Στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα που έσβησαν τη φωτιά μετά από μεγάλη επιχείρηση. Το αυτοκίνητο της οικογένειας του νεαρού είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τα άλλα δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν μπροστά και πίσω από το φλεγόμενο υπέστησαν σοβαρές καταστροφές. Η έκρηξη του ντεπόζιτου του αυτοκινήτου ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση εξ ου και οι γείτονες πετάχτηκαν έντρομοι στο σημείο.

Ο νεαρός κρατείται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για εμπρησμό από πρόθεση. Σύμφωνα με τον διοικητή της Υπηρεσίας, Νίκο Ρουμελιώτη, το περιστατικό διερευνάται σε βάθος, μιας και πρόκειται για πρωτόγνωρο επεισόδιο και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή. Ηταν επίσης ζήτημα τύχης ότι δεν υπήρξε τραυματισμός από τις εκρήξεις του ντεπόζιτου του αυτοκινήτου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: