Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

«Μπλόκο» την Κυριακή στα διόδια του Αγγελοκάστρου - Εξαντλήθηκε η υπομονή των κατοίκων

Ζητούν εξαίρεση από την καταβολή του αντιτίμου

Στους δρόμους και ειδικότερα στα διόδια του Αγγελοκάστρου θα βρεθούν την Κυριακή στις 11 το πρωί οι κάτοικοι του Αγγελοκάστρου, της Ρίγανης, της Παλαιομάνινας, της Γουριώτισσας και του Στρογγυλοβουνίου διαμαρτυρόμενοι για το αντίτιμο που είναι υποχρεωμένοι κάθε φορά να καταβάλουν για την διέλευσή τους από τα διόδια.
«Είναι άδικο κάθε φορά που χρειάζεται να κάνουμε μια διέλευση από τα διόδια να καταβάλουμε 3.50 ευρώ. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών που θα λάβουμε μέρος στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας, έχουμε καλλιέργειες στην περιοχή και χρειάζεται να περνάμε από τα διόδια μέχρι και 4 φορές την ημέρα.

Συνεπώς, κάθε φορά να καταβάλουμε από 3.50 ευρώ, γεγονός που είναι άδικο και δυσβάσταχτο» τόνισε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Αγγελοκάστρου Δημήτρης Αρωνιάδας, ο οποίος περιγράφοντας την όλη κατάσταση επεσήμανε πως η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μοχλό πίεσης προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να λάβουν μια απάντηση στο αίτημά τους, κυρίως για την εξαίρεσή τους από την καταβολή των χρημάτων ή για κάποια άλλη διευκόλυνση των κατοίκων.

dimitris-aroniadas
Ο Πρόεδρος του Αγγελοκάστρου Δημήτρης Αρωνιάδας

«Το κράτος δεν μερίμνησε ώστε να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα αυτό και να κατασκευάσει κάποιους παράπλευρους για να εξυπηρετούμαστε. Πιστεύω πως και σε άλλες περιοχές θα υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα και θα δόθηκε κάποια λύση ή με την προμήθεια κάρτας για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής ή με κάποια άλλη λύση».
Οι κάτοικοι όλων των διαμαρτυρόμενων χωριών, ουκ ολίγες φορές διαβίβασαν το αίτημά τους σε κάθε αρμόδια αρχή, όπως το υπουργείο και η εταιρεία. Παράλληλα, διαβίβασαν και αίτημα και στο Δήμο Αγρινίου, όπου δια μέσω του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου εκ νέου προωθήθηκαν τα έγγραφα διαμαρτυρίας, αλλά ούτε τότε έλαβαν απάντηση.
«Απάντηση δεν λάβαμε από πουθενά. Στείλαμε έγγραφα διαμαρτυρίας από το Υπουργείο μέχρι και την εταιρεία, στείλαμε και στο Δήμο Αγρινίου για να βοηθήσει στην μεταβίβαση των αιτημάτων μας, αλλά δεν μας απάντησαν ούτε καν προφορικά. Στείλαμε γραπτώς το αίτημά μας όπως προβλέπονταν για να διαβιβαστεί στην αρμόδια αρχή και κατευθείαν στο Υπουργείο.

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Αποφασίσαμε λοιπόν την κινητοποίηση για να γνωστοποιήσουμε το πρόβλημά μας, ευελπιστώντας να λάβουμε κάποια απάντηση. Από την πρώτη στιγμή που λειτούργησαν τα διόδια, οι κάτοικοι του Αγγελοκάστρου, της Ρίγανης, της Παλαιομάνινας, της Γουριώτισσας και του Στογγυλοβουνίου αντιδράσαμε, κινητοποιηθήκαμε και επειδή εξαρχής υπήρχε συντονισμός και επαφή μεταξύ μας, αποφασίσαμε την κινητοποίηση της Κυριακής» σημείωσε ο κ. Αρωνιάδας, προτρέποντας παράλληλα όλους τους πολίτες να βρεθούν στο πλευρό τους.
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: