Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

51 χρόνια από την δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα στα Ιουλιανά του '65


Τούτη 'δω η χώρα έχει την τιμή αλλά και την ατυχία να 'χει εκατοντάδες νεκρούς στα πεδία των κοινωνικοπολιτικών  αγώνων.Σε κάθε εποχή,με οποιαδήποτε εξουσία,πάντοτε υπήρχαν διεκδικήσεις,αιτήματα,σοβαροί λόγοι κινητοποιήσεων κι αγώνων.

Σχεδόν πάντα κάποιος από το πλήθος έμελλε να γίνει ο ήρωας που θα σημάδευε την εποχή και τα γεγονότα.Γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μας που επιμελώς αποκρύβονται από τα σχολικά εγχειρίδια!

Τα Ιουλιανά του '65 σημάδεψε η δολοφονία του 23χρονου Σωτήρη Πέτρουλα,ο οποίος ήταν φοιτητής της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής και δραστήριο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α..

Ηταν βραδάκι της 21ης Ιουλίου του 1965,όταν η μεγάλη διαδήλωση των Οικοδόμων και των Φοιτητών  συνάντησε τις αύρες των Σωμάτων Ασφαλείας στη διασταύρωση των οδών Χρήστου Λαδά και Σταδίου στην Αθήνα.Το κακό δεν άργησε να γίνει,ένα παλικάρι δολοφονήθηκε από το κράτος!

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τη ζωή του Σωτήρη Πέτρουλα,τη δολοφονία του κι όσα ακολούθησαν κείνη τη νύχτα της 22ας Ιουλίου που το κράτος ήθελε να τον θάψει στα κρυφά

Κι εδώ ακούστε μια συγκλονιστική αφήγηση του Μίκη Θεοδωράκη για την δολοφονία και την κηδεία του Σωτήρη Πέτρουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: