Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Η κατάντια του δήθεν Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Μεσολογγίου (φωτο)

Κατάντια!

Οι παρακάτω εικόνες δεν είναι από κάποια φτωχογειτονιά του Μπαγκλαντές. Είναι χθεσινοβραδινές, έξω από το δήθεν Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Μεσολογγίου.

Αναφέρθηκα σε δήθεν Κοινωνικό Παντοπωλείο, γιατί από το νομοθετικό πλαίσιο και τις αρχές της αυτοδιοίκησης, τα Κ.Π. δεν λειτουργούν όπως «γουστάρει» η κάθε δημοτική
αρχή. Έχουν Διοικητικό Συμβούλιο ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο, κανονισμό και τρόπο λειτουργίας.


Έτσι λειτουργήσαμε την περίοδο 2012-2014, με δεκάδες εθελοντές, βοηθώντας περισσότερες από 430 οικογένειες (συνολικά περίπου 1100 άτομα), απ' όλο το δήμο. Διανεμήθηκαν στους δικαιούχους περίπου 140 τόνοι τροφίμων (ζυμαρικά, όσπρια, κοτόπουλα, ψάρια, γάλα, κρέας κ.α.), καθώς και είδη καθημερινής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και επιπλέον 5,5 τόνοι τροφίμων, μέσω του προγράμματος για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, χωρίς να ακουστεί η παραμικρή διαμαρτυρία και το παραμικρό παράπονο.

Δυο χρόνια τώρα επί δημοτικής αρχής Καραπάνου, συμβαίνει το αντίθετο. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ουσιαστικά δεν λειτουργεί και οι όποιες παραλαβές τροφίμων και άλλων υλικών που έρχονται στο δήμο μέσω προγραμμάτων, μοιράζονται κατά το δοκούν, ήτοι «στα δικά μας παιδιά».
Τελευταίο συμβάν το χθεσινό. Ήρθε μέσω του κου Ευάγγελου Παπαγεωργίου, συμβούλου του Υφυπουργού Τέρενς Κουίκ, ο οποίος συνεργάζεται με την οργάνωση “HumanAid”, 6 τόνοι δωρεάν υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας, ήτοι  είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Η διανομή τους έγινε όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του δήμου, ήτοι «θα πραγματοποιηθεί από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, βάση των καταγεγραμμένων προτεραιοτήτων και αναγκών»… 

Οι παρακάτω ΦΩΤΟ το αποδεικνύουν!







ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ!

Μεσολόγγι 15 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρώην Δήμαρχος
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

από  NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια: