Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Δύο χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων

Από τον Μαντζουρογιάννη στο μήκος και τον Μουζενίδη στη σφαιροβολία
ο Μαντζουρογιάννης

Τα πρώτα της μετάλλια στην ιστορία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και μάλιστα χρυσά,κατέκτησε η χώρα μας στην σφαιροβολία και το άλμα εις μήκος, στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης στην Τιφλίδα.

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης κατάφερε να ρίξει πιο μακριά απ' όλους τη σφαίρα και φυσικά να πανηγυρίσει -στην έναρξη της αθλητικής του καριέρας- μια σπουδαία διάκριση, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία.

Οι προσπάθειες του Μουζενίδη ήταν από την αρχή του αγώνα πολύ καλές. Η πέμπτη του όμως ήταν αυτή που έστειλε τη σφαίρα στα 21,51 μ και τον ίδιο στην πρώτη θέση, βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήτα 21,41 μ. από τα Σιθώνεια.

Δεύτερος με φετινό ρεκόρ ήταν ο Ντμίτρι Καρπούκ (Λευκορωσία) με 21,24 και τρίτος με την ίδια επίδοση ο Φιλανδός Ερο Αχόλα.

Ο Μουζενίδης για δεύτερη φορά στη θερινή σεζόν ολοκλήρωσε αγώνα με βολή πάνω από τα 21,00 μ. και για ένατη πάνω από τα 20,00 μέτρα!
ο Μουζενίδης

Η δεύτερη επιτυχία ήρθε από το άλμα εις μήκος, από τον Παναγώτη Μαντζουρογιάννη. Ο Κερκυραίος αθλητής στο τελευταίο του άλμα “πέταξε” στα 7,60 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Μέχρι το πέμπτο άλμα ο Μαντζουρογιάννης ήταν δεύτερος με επίδοση 7.42, πίσω από το Γάλλο HODEBAREnzo, ο οποίος στο πρώτο του άλμα έκανε ατομικό ρεκόρ με 7.54 και έμενε στην πρώτη θέση, μέχρι να μιλήσει το πείσμα του Κερκυραίου.

Τα άλματα του Μαντζουρογιάννη
1o) 7.25.
2ο) 7.37.
3ο) 7.42.
4ο) 7.37
5ο) άκυρο και έκτο το “χρυσό” 7.60.

Η κατάταξη στο μήκος:
1ος Μαντζουρογιάννης Παναγιώτης (ΕΛΛΑΣ) 7.60
2Ος) HODEBAREnzo (Γαλλία) 7 54
3ος) SITOIANUBogdanIoan (Ρουμανία) 7 31

Δεν υπάρχουν σχόλια: