Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το χωράφι (Πάρκο) του κυρ Παύλου (φωτο & βίντεο)

Γ. Παπαναστασίου: «Το Πάρκο είναι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη».

Μετά από δύο χρόνια κάτι άρχισε να κινείται στο Πάρκο του Αγρινίου,που η προηγούμενη δημοτική αρχή στην προσπάθειά της για "ανάπλαση" το παρέδωσε χωράφι!

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι κάποιο καλοκαιρινό πυροτέχνημα
και ότι το Πάρκο μας θα ξαναγίνει πηγή δροσιάς κι αναψυχής για τους Αγρινιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Επίσκεψη λοιπό χτες του Δημάρχου Αγρινίου στις παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των δημοτών.

Το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όπου πραγματοποιούνται εργασίες-παρεμβάσεις ήπιας κλίμακας με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την επαναφορά του χώρου, επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασίου, αμέσως μετά την επίβλεψη των εργασιών και την ενημέρωση από στελέχη του Δήμου και του παριστάμενου εκπροσώπου του Δασαρχείου, σε δηλώσεις του προς τα Μ.Μ.Ε., χαρακτήρισε το Πάρκο ως «το μεγάλο στοίχημα, όχι για το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή αλλά για ολόκληρη την πόλη».Γεγονός που πιστοποιείται από την ένταξή του, ως πρώτη προτεραιότητα, στην πρόταση του Δήμου Αγρινίου στο Σχέδιο Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ωστόσο ότι, μέχρι να γίνει η πλήρης αποκατάστασή του Πάρκου,μέσα από τη νέα εργολαβία,ο άμεσος στόχος είναι να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των δημοτών στο χώρο.

Αφού βεβαίως, προηγουμένως, αυτός καθαριστεί, κι αφού έχουν αρθεί όλα τα στοιχεία επικινδυνότητας που είχαν εναπομείνει από την παλιά εργολαβία(κάλυψη ορυγμάτων κ.λπ.) και συγκεντρωθούν, για να φυλαχθούν, τα χρήσιμα για μελλοντική χρήση υλικά (σωληνώσεις κτλ.)που ήταν εγκαταλειμμένα στο χώρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπαναστασίου έχουν ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες τα συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν ότι έχει αφήσει πίσω της η παλιά εργολαβία. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε το χώρο ώστε να είναι προσβάσιμος, με εργασίες μικρής κλίμακας, με ήπιες παρεμβάσεις, θέλοντας να τον αποδώσουμε στον κόσμο μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παλεύουμε και η μελέτη της νέας ανάπλασης προχωρά σε ικανοποιητικό βαθμό. Γνωρίζετε όλοι ότι από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων κρίθηκε ότι το έργο έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε. Απεντάχθηκε και ζητήθηκε να γίνει καινούργια μελέτη.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να τελειώσει, να ωριμάσει η μελέτη, την οποία έχουμε εντάξει στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, να χρηματοδοτηθεί το έργο και να ξεκινήσει,μπήκαμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν μπορούσαμε να αφήσουμε το Πάρκο στην κατάσταση την οποία βρισκόταν. Κάνουμε λοιπόν εργασίες για την αποκατάσταση των ορυγμάτων, την άρση των φρεατίων, τη φύλαξη των σωλήνων, τουλάχιστον να είναι προσβάσιμο στο κοινό. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορούν οι πολίτες να περιδιαβαίνουν άνετα μέσα στο Δημοτικό Πάρκο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: