Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Φίλης: «Επλανήθημεν» με τα «σεισμόπληκτα» λύκεια του Ξηρομέρου και την ποσόστωση στους μαθητές…


Η πρόσφατη συνάντηση που είχε στο Θέρμο ο πρόεδρος της Β” ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Καραμητσόπουλος, είχε και μια ενδιαφέρουσα είδηση που δυστυχώς και αυτή πέρασε στα «ψιλά».

Ο κ. Καραμητσόπουλος, από τους λίγους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς της περιοχής που είχε το θάρρος να μιλήσει για «σκανδαλώδη απόφαση» του υπουργού Παιδείας
να συμπεριλάβει δηλαδή τα λύκεια των δήμων Ακτίου – Βόνιτσας και Ξηρομέρου στα «σεισμόπληκτα» (σ.σ. του σεισμού της Λευκάδας τον Νοέμβριο του 2015) , ώστε οι μαθητές τους να μπουν με ποσόστωση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ τα σχολεία αυτά έκλεισαν μόνο για δυο μέρες (!) έθεσε το θέμα στον κ. Φίλη που ως γνωστόν το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Θέρμο για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η απάντηση του υπουργού ήταν αποκαλυπτική και μάλλον χαρακτηριστική του πόσο ενημερωμένο ήταν το Υπουργείο για την πραγματικότητα.

Ο Νίκος Φίλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Β’ ΕΛΜΕ μετά από τη συνάντηση που είχε μαζί του , αναγνώρισε το λάθος και δήλωσε επί λέξει ότι «κάποιοι μας ξεγέλασαν».

Να επισημάνουμε ότι ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ, είχε αποστείλει επιστολή μέσω της οποίας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση» και «ρουσφέτι», όχι μόνο σε μαθητές και γονείς, αλλά και σε βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, σε Υπουργούς και φυσικά στον Ν.Φίλη, ωστόσο δεν υπήρξε τότε καμία ανταπόκριση.(δείτε την επιστολή του Γ. Καραμητσόπουλου ΕΔΩ)

Ο κ. Φίλης κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Β ‘ ΕΛΜΕ ,ωστόσο, έδειξε ενημερωμένος για το ζήτημα και είπε στους εκπροσώπους της ότι έχει γίνει λάθος και πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου… ξεγελάστηκαν!

«Αυτό που προκαλεί απορία και αγανάκτηση, είναι το γεγονός ότι , παρότι ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξε λάθος και ότι κάποιοι τους «ξεγέλασαν», δεν μας δήλωσε ούτε έδειξε καμία πρόθεση ότι θα προβεί σε κάποια ενέργεια ώστε να αναστρέψει αυτή την αδικία. Σαν συμπέρασμα απορρέει ότι επρόκειτο για ένα διακομματικό ρουσφέτι στο οποίο συνέβαλλαν και βουλευτές άλλων κομμάτων πέραν του κυβερνώντος. Αυτό που μένει από την όλη υπόθεση είναι ότι , δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει η ίδια και δεν πρόκειται να αλλάξει, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία , αν δεν ξεφύγουμε από την ευκολία της ήσσονος προσπάθειας και των ‘’δικών μας παιδιών’’», αναφέρει σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr ο κ. Καραμητσόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ποσόστωση είχε ζητήσει τόσο ο κ. Κ.Καραγκούνης της Ν.Δ. όσο και ο κ. Ν. Μωραΐτης του ΚΚΕ, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση πίεζαν και οι δημοτικές Αρχές Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας καθώς και τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να δει κανείς τους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στον λευκαδίτικο Τύπο τον Μάιο και που είναι αποκαλυπτικοί ως προς τις ζημιές που προκλήθηκαν στο γειτονικό νησί και στους δυο δήμους της δυτικής Αιτωλ/νίας και το ότι δεν υπήρξαν σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό του Νοεμβρίου της Λευκάδας .

Πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει ότι από το Υπουργείο δεν υπήρξε κανέναν ουσιαστικός έλεγχος πριν χορηγηθεί ποσόστωση στους μαθητές των σχολείων εκείνων για τα οποία υπήρξε αίτημα, που τελικά ικανοποιήθηκε για καθαρά ρουσφετολογικούς λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με την δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες…

pol-lefkada-boyl1pol-lefkada-boyl2pol-lefkada-boyl3pol-lefkada-boyl4pol-lefkada-boyl5pol-lefkada-boyl6pol-lefkada-boyl7
http://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: