Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ.


Ο συγχωριανός μας και φίλος απ’ τα παλιά, εκπαιδευτικός, Θεόδωρος Λ. Τσιλίκας, υπεύθυνος σήμερα Σχολικών Δραστηριοτήτων Ν. Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε πρόσφατα ένα υπέροχο βιβλίο. 

Σ’ αυτό το βιβλίο έχει καταγράψει και παρουσιάζει τα σχολικά
διδακτήρια που κτίσθηκαν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στέγασαν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

«Όταν ο λαός μας λέει τη λέξη Σχολείο, εννοεί μόνο το Διδακτήριο, το σχολικό κτίριο. Παιδαγωγικά όμως, όταν μιλάμε για σχολείο, δεν εννοούμε μόνο το Διδακτήριο, μα και τη διδακτική και παιδαγωγική διαδικασία που λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτό.

Βέβαια, ο καθένας μας αντιλαμβάνεται πως για την πραγμάτωση αυτής της αδιαμφισβήτητα σπουδαίας διαδικασίας, σημαντικό ρόλο επιτελεί και το εκάστοτε διδακτήριο με τον εξοπλισμό του.

Ένα καλοχτισμένο, άνετο και ευχάριστο διδακτήριο διαφορετικά επιδρά στο σώμα και την ψυχή του μαθητή από ένα στενό, κακοχτισμένο, και πεπαλαιωμένο κτίριο.» Μας εξηγεί ο εξειδικευμένος στο αντικείμενο συγγραφέας.

Για να μάθετε περισσότερα για αυτό το ενδιαφέρον θέμα μέσω του βιβλίου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα μέσω email (teo1teakos@yahoo.gr) και στο τηλέφωνο 6974385680.

Κώστας Μπούτιβας
http://aggelokastro-news-aggelokastro.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: