Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Αμφιλοχίας (φωτο & βίντεο)


Εκδηλώσεις για τη Μάχη της Αμφιλοχίας από την ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1946 – 1949), πραγματοποιήθηκαν διήμερες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας, για τη διήμερη επιθετική και νικηφόρα μάχη της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών.

Η Μάχη της Αμφιλοχίας ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθετικές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ και κατέληξε στην κατάληψη της πόλης.
Στο χρονικό της μάχης αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Τάτσης, που είχε πάρει μέρος ως στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από το Θανάση Παφίλη μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία και συνθήματα στον παραλιακό δρόμο από την πλατεία μέχρι το λιμάνι.
kke_maxi_amfiloxias.jpg1kke_maxi_amfiloxias.jpg2kke_maxi_amfiloxias.jpg3kke_maxi_amfiloxias.jpg4kke_maxi_amfiloxias.jpg5kke_maxi_amfiloxias.jpg7kke_maxi_amfiloxias.jpg8kke_maxi_amfiloxias.jpg9kke_maxi_amfiloxias.jpg10kke_maxi_amfiloxias.jpg11kke_maxi_amfiloxias.jpg12kke_maxi_amfiloxias.jpg13kke_maxi_amfiloxias.jpg14kke_maxi_amfiloxias.jpg15kke_maxi_amfiloxias.jpg16kke_maxi_amfiloxias.jpg17

Δεν υπάρχουν σχόλια: