Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Δ. Κωστακιώτης: «Θέλουν να με κρεμάσουν επειδή δεν κάνω χατίρια»

Ξέσπασμα του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ για τα κακώς κείμενα στο χώρο της υγείας - Μίλησε για υπόγεια γραφεία και για άνωθεν παρεμβάσεις - Σοβαρές καταγγελίες

Βόμβες μεγατόνων εξαπέλυσε ο Αιτωλοακαρνάνας Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δημήτρης Κωστακιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» μετά τα όσα συνέβησαν
στην προ ημερών σύσκεψη για την υγεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και την υποβολή παραίτησής του, με αφορμή την τοποθέτησή του για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή από την Διοίκηση της ΥΠΕ. 

Ο κ. Κωστακιώτης δεν δίστασε να κάνει λόγο για χατίρια που του έχουν ζητηθεί και επειδή είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους πρακτικές έχει στοχοποιηθεί.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν και Αιτωλοακαρνάνες να ζητούν την κεφαλή Κωστακιώτη επί πίνακι για τον ίδιο λόγο, ενώ φαίνεται να έχουν «πέσει» και τηλέφωνα άνωθεν, μέσω των οποίων ζητείται η καρατόμησή του.

«Από την αρχή της πορείας μου τόσο ως επιστήμονας όσο και ως άνθρωπος μιλάω πάντα με ειλικρίνεια και λέω τα πράγματα με το όνομά τους. δεν πρόκειται να κάνω χατίρια σε κανέναν και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

Στην προ ημερών σύσκεψη απλά κατέθεσα την προσωπική μου άποψη για το νοσοκομείο Αμαλιάδας αν και έκανα λάθος. Γι’ αυτό έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, η οποία βέβαια δεν έγινε δεκτή.

Το γεγονός όμως ότι στο χώρο της υγείας δεν κάνω χατίρια, αυτό δημιουργεί αντιθέσεις, συμπάθειες αλλά πολλές φορές και αντιπάθειες. Γνωρίζω, χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε πρόσωπα, ότι κάποιοι σε διάφορές περιοχές πραγματοποιούν παρεμβάσεις άνωθεν ζητώντας την απομάκρυνσή μου.

Αυτό που εγώ έχω να πω από την πλευρά μου, είναι ότι δεν πρόκειται να λάβω μέρος σε υπόγεια γραφεία. Δεν σας κρύβω, ότι κάποιοι ψάχνουν να με βρουν για τους παραπάνω λόγους να με κρεμάσουν στα μανταλάκια. Είμαι όμως καθαρός και δεν πρόκειται να υποχωρήσω» ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Κωστακιώτης, μιλώντας για πρώτη φορά για όλα αυτά που συμβαίνουν στις υπόγειες διαδρομές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και της υγείας ευρύτερα.

Την ίδια στιγμή ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτείας για την άμεση ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, τονίζοντας ότι πολύ σύντομα εκτός από την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου, σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν και στην Παθολογική εξαιτίας αφενός συνταξιοδοτήσεων ιατρικού προσωπικού και αφετέρου λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται από νέους γιατρούς για υπηρέτηση στα ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ταυτόχρονα, σοβαρά προβλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κέντρο Υγείας Κατούνας και στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γαβαλούς, ενώ στον αέρα βρίσκονται πολλά τμήματα και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πάντως αναμένεται επίσκεψη των παραγόντων της 6ης ΥΠΕ στην περιοχή, ώστε να γίνει προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων, εκ του σύνεγγυς.

Νίκος Αγγελόπουλος
http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: