Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη-βόμβα του Γρηγόρη Γεωργάτου: "Κάποιος έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε Σίλβα και μένα"!


Ο Γρηγόρης Γεωργάτος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΦΩΣ". Ο παλαίμαχος άσος και πρώην αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για κάποιο πρόσωπο μέσα από την ομάδα που έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε βάρος του αλλά και του Μάρκο Σίλβα.

Ο Γεωργάτος, πάντως, δεν κατονόμασε το άτομο αυτό, σεβόμενος την κρίση που υπάρχει στην ομάδα μετά το 0-0 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Αναλυτικά, ο Γρηγόρης Γεωργάτος μίλησε για:
-την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα
«Εγώ ναι, θεωρώ ότι είναι απώλεια. Και το είχα μεταφέρει αρμοδίως εκεί που έπρεπε πριν φύγει. Το τι ειπώθηκε μεταξύ διοίκησης και Σίλβα δεν το ξέρω. Δεκαπέντε μέρες όμως μετά που έφυγε με πήρε τηλέφωνο ο Σίλβα και μου είπε κάποια διαφωτιστικά πράγματα κι έμαθα γιατί έφυγε. Δεν είναι η ώρα γι' αυτά. Τώρα προέχει πάση θυσία να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση με τους υπάρχοντες παίκτες και τον νυν προπονητή».

-το λόγο που έφυγε ο ίδιος από τον Ολυμπιακό
«Δεν είναι της στιγμής, το θέμα δεν είναι τώρα γιατί έφυγε ο Σίλβα ή ο Γρηγόρης. Το θέμα είναι ότι σε έξι μέρες πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ δυνατός, γροθιά, να πάρει την πρόκριση. Τα άλλα υπάρχει χρόνος να τα πούμε ίσως αργότερα. Το μόνο που θα πω επειδή αγαπώ τον Ολυμπιακό κι επειδή δούλευα εκεί επί 15 ώρες κάθε μέρα, είναι ότι ένα πρόσωπο βλάπτει την ομάδα. Κι αυτός ασφαλώς δεν είναι ο πρόεδρος που πραγματικά αγαπάει τον Ολυμπιακό και το λέω μέσα από την ψυχή μου.

-το αν ήταν απόφαση Μαρινάκη να φύγει
«Και για μένα και για τον Σίλβα ένα πρόσωπο έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας. Σταματώ όμως εδώ για το καλό της ομάδας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου και πιστεύω πραγματικά ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει στο Ισραήλ και να μη χάσει. Και βγήκα να μιλήσω γιατί είδα μία ισοπέδωση κι έναν κίνδυνο να υπάρξει τρομερή ηττοπάθεια στην ομάδα. Δεν πρέπει να συμβεί αυτό».

-τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού
«100% μπορεί να περάσει. Έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις και στον Ολυμπιακό πολλά χρόνια και στην Ίντερ δύο διαφορετικές εποχές. Η αντίπαλός του δεν είναι φόβητρο. Είναι σοβαρή ομάδα μεν, αλλά όχι ομάδα που αξίζει να αποκλείσει τον κανονικό ολυμπιακό. Άλλωστε είμαστε σχεδόν το ίδιο ρόστερ με πέρσι που έφερε ο Ολυμπιακός τόσο καλά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ με πολύ πιο δυνατές ομάδες και πήραμε άνετα το πρωτάθλημα».

-το τι πρέπει να αλλάξει στη ρεβάνς
«Έξι μέρες μένουν μέχρι τη ρεβάνς κι από την πείρα μου πρέπει να ηρεμήσουν όλοι. Ούτε ισοπέδωση σε παίκτες, ούτε απειλές, γιατί με αυτούς τους παίκτες πρέπει να πάρουμε την πρόκριση. Το σημαντικό τώρα είναι να υπάρχει ηρεμία κι αποφασιστικότητα».

-το αν ήταν ρίσκο του Βίκτορ να αλλάξει τακτική
«Δεν θεωρώ τίποτα ρίσκο όταν ένας προπονητής έχει μία φιλοσοφία. Και θεωρώ ότι κάθε ομάδα πριν πάρει έναν προπονητή ξέρει τη φιλοσοφία του. Εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος ένας προπονητής να αλλάζει συνέχεια το πλάνο του και να επηρεάζεται, να μην εμμένει στην προσωπικότητα του και στη φιλοσοφία του. Αν το κάνει αυτό, πιστεύω ότι δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα σε μία ομάδα. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μία ταυτότητα. Είτε έχει μεγάλους παίκτες, είτε έχει μέτριους, πρέπει να έχεις ως ομάδα ταυτότητα. Και πέρσι οι ίδιοι παίκτες ήταν στον Ολυμπιακό, δεν είχαμε υπερομάδα, αλλά είχαμε ταυτότητα».

-την ενίσχυση των ανταγωνιστών του Ολυμπιακού στην Ελλάδα
«Πιστεύω ότι ενισχύθηκαν, ναι. Αλλά στο χέρι του Ολυμπιακού είναι να φτιάξει καλύτερη ομάδα και να μη χάσει το πρωτάθλημα».

-τις θέσεις που θεωρεί ο ίδιος πως θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός
«Σαν Γρηγόρης ξέρω. Όπως ξέρει κι ο πρόεδρος ποιες θέσεις είναι που πρέπει να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Πριν φύγω, μίλησα, ξέρει λοιπόν προσωπικά. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οι παίκτες που θα αποκτηθούν κι αυτό το λέω γιατί ο κόσμος νομίζει ότι τη μεγάλη ομάδα την κάνουν οι μεταγραφές. Δεν συμφωνώ 100% σε αυτό. Μπορεί να πάρεις καλούς παίκτες, αλλά η εικόνα της ομάδας να μην είναι αυτή που πρέπει. Οι μεγάλες ομάδες δεν γίνονται μόνο από μεγάλους παίκτες».

από http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: