Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή των Φυτειών


Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή του Ξηρομέρου, μεταξύ Μαχαιράς και Φυτειών, κοντά στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με
άνδρες και οχήματα από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αμφιλοχία ενώ γίνονται ρίψεις και από δύο αεροσκάφη και δυο πετζετέλ ελικόπτερα.

H φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση χαμηλής βλάστησης, άνω των 1000 στρεμμάτων, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί σε καλλιέργειες.

Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 15:00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει κοντά στην Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου στην περιοχή μεταξύ Μπαμπίνης και Μαχαιρά στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πάνω από 10 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ σηκώθηκαν και 2 αεροπλάνα τα οποία δίνουν ακόμα μάχη με τις φλόγες από αέρος. Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι!

Στο σημείο, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Γιάννη Τέγα έσπευσαν και δυνάμεις από άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, όπως του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, καθώς επίσης και υδροφόρα της Περιφερειακής Ενότητας.

Η φωτιά ευτυχώς δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές και καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: