Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ο Σκλαβενίτης αγόρασε τον Μαρινόπουλο - deal ανάσα για τους εργαζόμενους

Στο και 5’ παρέμεινε ζωντανή η ιστορική αλυσίδα

Ο Σκλαβενίτης φαίνεται να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου. Πληροφορίες θέλουν τη συμφωνία να έχει ήδη κλείσει και να είναι θέμα ωρών η επίσημη ανακοίνωση, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα τοπικά καταστήματα, αλλά και τις τοπικές αλυσίδες που είχαν εξαγοραστεί.

Η εξέλιξη αυτή κρατάει ζωντανό το δικαίωμα στην εργασία για περισσότερους από 480 εργαζόμενους στα καταστήματα του ομίλου στην Πάτρα αλλά και εκατοντάδες παραγωγούς και επιχειρήσεις που λειτουργούσαν ως προμηθευτές .

Η συμφωνία κατέστη δυνατή αφού βρέθηκε η «χρυσή τομή» με τις τράπεζες για το επιτόκιο του δανείου με το οποίο θα δανειοδοτηθεί η αλυσίδα, προκειμένου να προβεί στην αγορά και «διάσωση» της Μαρινόπουλος.

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Σκλαβενίτης έχει έρθει σε συμφωνία και με την πλειοψηφία των προμηθευτών και των πιστωτών της Μαρινόπουλος για το πως θα αποπληρωθούν τα χρέη της πρώτης προς αυτούς, κάνοντας λόγο για ένα «κούρεμα» των απαιτήσεων της τάξης του 50%.

Σήμερα οι υποχρεώσεις της Μαρινόπουλος ανέρχονται στα 1,8 δισ. ευρώ και πρέπει να πέσουν πολύ κάτω του ενός δισ. ευρώ, για να είναι βιώσιμο το νέο σχήμα.

Ταυτόχρονα ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο από την πλευρά της Σκλαβενίτης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία με την πλειοψηφία των προμηθευτών αφού έστω και με «κούρεμα» θα αποπληρωθούν, ώστε άμεσα να γεμίσουν και πάλι με προϊόντα τα ράφια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και να συνεχιστεί ομαλά πλέον η λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα σούπερ μάρκετ του Μαρινόπουλου σε πρώτη φάση θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα.

http://patrastimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: