Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ σε ρόλο οδοκαθαριστή!

Πρόταση για δημιουργία εθελοντικών ομάδων καθαριότητας

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ο 58χρονος Αγρινιώτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Γιώργος Ζώης, ο οποίος καθημερινά από το 2012 καθαρίζει εθελοντικά, οικειοθελώς, την γειτονιά του και σε ακτίνα περίπου1 χλμ περιμετρικά από το σπίτι του, που βρίσκεται επί της οδού Γεωργίου Δροσίνη στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου!

«Σαν άτομο μου αρέσει η καθαριότητα και προσπαθώ να την εφαρμόζω στη καθημερινότητά μου, ακόμη και στην γειτονιά μου, που αποτελεί κομμάτι από το περιβάλλον μου. Το κάνω γιατί μου αρέσει. Με αυτό τον τρόπο, εθελοντικά δηλαδή, όλοι οι συμπολίτες μας μπορούν να βοηθήσουν, ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή.

Είναι λογικό οι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου να μην μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα της πόλης και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε για να έχουμε καθαρή πόλη.

Με το σκεπτικό αυτό, προτείνω στο Δήμο να δημιουργήσει εθελοντικές ομάδες καθαριότητας. Κάθε ομάδα να αναλάβει να καθαρίζει την γειτονιά της. Πιστεύω πως υπάρχουν άτομα που αγαπούν την καθαριότητα και είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν σε μια τέτοια προσπάθεια, που θα είναι προς όφελος της γειτονιάς τους.

Από μικρός ήθελα ο χώρος που βρίσκομαι να είναι καθαρός. Όλοι που ζουν και κινούνται σε μια πόλη, πόσο μάλλον όσοι κατοικούν μόνιμα, πρέπει να προσέχουν να την διατηρούν καθαρή και να ρίχνουν τα σκουπίδια τους μέσα στους κάδους» επισήμανε ο κ. Ζώης.
Ο 58χρονος Γιώργος Ζώης,συνταξιούχος εκπαιδευτκός,μαζεύει τα σκουπίδια και καθαρίζει καθημερινά την γειτονιά του σε ακτίνα περίπου 1 χλμ περιμετρικά από το σπίτι του!

Καθημερινά, ο 58χρονος εκπαιδευτικός διαθέτει περίπου μιάμιση ώρα, το πρωί και το βράδυ, για να καθαρίζει την γειτονιά του, αλλά και ένα τμήμα κάτω από την Εθνική Οδό.

Εκτός από το γεγονός ότι ο κ. Ζώης μαζεύει τα σκουπίδια και σκουπίζει όπου υπάρχει ανάγκη, ουκ ολίγες φορές μπαίνει στην διαδικασία να μετακινεί και κάδους που δεν έχουν γεμίσει σε άλλο σημείο που τα σκουπίδια είναι έξω από αυτούς, να τους γεμίζει και να τους επιστρέφει στο σημείο απ’ όπου τους πήρε!

Εκτός του γεγονότος ότι ο 58χρονος εκπαιδευτικός είναι παράδειγμα προς μίμηση, αποτελεί και την προσωποποίηση της παροιμίας ότι «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά».

Κων/νος Χονδρός
Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: