Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και οι εκτελεστές του κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι


Στις 05:26 το πρωί συμπληρώθηκαν ακριβώς 6 χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου-blogger Σωκράτη Γκιόλια,ο οποίος εκτελέστηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου του 2010 με μαφιόζικο τρόπο.

Οι ασύλληπτοι μέχρι σήμερα εκτελεστές χτυπούν το κουδούνι του διαμερίσματός του στην Ηλιούπολη κι όταν κατεβαίνει τον γαζώνουν με 16 σφαίρες.

Την ευθύνη της δολοφονίας "αναλαμβάνει" με προκήρυξη στα ΝΕΑ η οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" 9 μέρες αργότερα.

Εκτοτε γράφτηκαν χιλιάδες κείμενα για το πως,ποιοι και γιατί,δημοσιεύθηκε και μια προκήρυξη,πλην όμως η υπόθεση λιμνάζει.Μάλλον καλύτερα αραχνιάζει στα συρτάρια της Αντιτρομοκρατικής,οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ο τότε αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης διορίστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα,με 12 χιλιάδες μισθό,ως εκπρόσωπος της Ελλάδος!

Εν τω μεταξύ η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή και ο πολιτικός-δημοσιογράφος Γιώργος Καρατζαφέρης,καθώς και κάποιοι ποινικοί κρατούμενοι πέταξαν κάποια πυροτεχνήματα για την υπόθεση,ότι δήθεν γνωρίζουν το ποιοι και γιατί,αλλά απ' ότι φάνηκε στη συνέχεια προσωπική προβολή επεδίωκαν και τίποτα το ουσιώδες αφού και οι ίδιοι εσίγησαν χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση.

Τον Οκτώβρη του 2014 ασκήθηκε και ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών μελών της οργάνωσης «Σέχτας Επαναστατών», η οποία είχε αναλάβει τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και ενός αστυνομικού,τρέχα γύρευε δηλαδή...

Δεν έχει νόημα να γράψουμε περισσότερα σε μια μνημονιακή Ελλάδα των διαπολεκόμενων και των yes sir,απλά τιμώντας τη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια αναδημοσιεύουμε ένα κείμενό μας που γράφτηκε ένα μόλις μήνα μετά τη δολοφονία του και δυστυχώς ισχύει και σήμερα μετά από 6 χρόνια.

Πέρασε ένας μήνας από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Σήμερα το πρωί συμπληρώθηκε ένας μήνας από τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.Πολύ λίγη σημασία έχει αν οι δολοφόνοι του ήταν μαφιόζοι ή "τρομοκράτες",η ουσία είναι πως παραμένουν ασύλληπτοι!

Στις 19 Ιουλίου,στις 5:26 το πρωί,στη Δημοκρατική Ελλάδα του 2010 δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος,ένας οικογενειάρχης,ένας πατέρας,ένας δημοσιογράφος,ένας blogger.

Ελέχθησαν και γράφτηκαν ουκ ολίγα για τα πιθανά αίτια της δολοφονίας του,για τα τυχόν μέτωπα που είχε ανοίξει ο μακαρίτης,για τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν και ασκούσε την ερευνητική δημοσιογραφία.

Η ουσία είναι πως κάποιοι ήθελαν νεκρό το Σωκράτη Γκιόλια και κλειστό το πρωτοπόρο blog "Troktiko"!Και τα πέτυχαν και τα δύο με μια ενέργεια και δεκαέξι σφαίρες.

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών σφραγίζουν τα στόματα με καυτό μολύβι και στέλνουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση με πιστόλια.

Ειδικοί,σχετικοί και άσχετοι περίμεναν εναγωνίως την προκήρυξη των "τρομοκρατών" λες και εκεί μέσα μαζί με την "ανάληψη" της ευθύνης για τη δολοφονία θα αναγράφονταν και τα ονόματα των δολοφόνων.

Οπως οι εξωνημένοι πολιτικοί που έχουν κατακλέψει το σύμπαν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των πεπραγμένων τους (δηλαδή δοξάστε με κορόιδα),έτσι και οι "τρομοκράτες" ανέλαβαν την ευθύνη ακόμα μιας δολοφονίας ανωνύμως και αορίστως!

Κροκοδείλια δάκρυα φίλων,αγνώστων και αρχών καθώς και βαρύγδουπες δηλώσεις επαϊόντων για πολλοστή εξάρθρωση της "τρομοκρατίας" στην Ελλάδα είναι το κλασικό φαινόμενο των πρώτων ημερών που το θέμα παίζει πρώτο στα δελτία ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα.

Μετά η λήθη καθίσταται κυρίαρχο στοιχείο,ώσπου να 'ρθει το επόμενο χτύπημα,το επόμενο θύμα.Μονάχα οι οικείοι των θυμάτων και κάποιοι ρομαντικοί θυμούνται τις δολοφονίες που έγιναν στο όνομα της επανάστασης από αγύρτες,πληρωμένους δολοφόνους που θα κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρις αποσύρσεως ένεκεν "τυχαίων" περιστατικών (βόμβα  Σάββα Ξηρού)!

Στην προκειμένη περίπτωση του Σωκράτη Γκιόλια μας προέκυψε και το φαινόμενο της καπηλείας της μνήμης του νεκρού και της απήχησης του "Troktiko" με την κλωνοποίηση δεκάδων ιστοσελίδων που θέλησαν να κλέψουν λίγη από τη δόξα του αυθεντικού.Δυστυχώς για τους εμπνευστές των κλώνων το παραμύθι τους δεν είχε δράκο.

Τριάντα μία μέρες είναι πάρα πολλές για να μην υπάρχει έστω και μια ακτίδα φωτός στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.Η πολιτεία οφείλει το ταχύτερο να βρει τους δολοφόνους και τα πραγματικά αίτια της εγκληματικής των πράξης.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το φάκελο "Γκιόλιας Σωκράτης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: