Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Εμπλοκή των αεροδρομίων Ακτίου και Αράξου στις επιθέσεις στη Συρία;

Καταγγελίες από το Δίκτυο «Σπάρτακος» σε επίσημη αναφορά του

Την εμπλοκή της αεροπορικής βάσης του Ακτίου καθώς και αυτών της Σούδας και του Αράξου, στους βομβαρδισμούς αμάχων από ΝΑΤΟΪΚΕΣ δυνάμεις στη Συρία καταγγέλλει στο δίκτυο «Σπάρτακος» σε επίσημη αναφορά του.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «77 άνθρωποι εκ των οποίων 11 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επιθέσεων της συμμαχίας, που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία την προηγούμενη Δευτέρα και την Τρίτη. Σε αυτόν όμως τον ποταμό του αίματος αθώων στη Μέση Ανατολή, έχει συμμετοχή και η Ελλάδα καθώς όχι μόνο έχει μετατρέψει τις βάσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε βάσεις εφόρμησης Δύσης παρέχοντας επιπλέον σειρά διευκολύνσεων, αλλά παρακαλεί σε αναβάθμιση της ελληνικής συμβολής προτείνοντας και την χρήση ακόμη περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.»

Όπως αναφέρεται δίπλα στον καθοριστικό ρόλο της βάσης της Σούδας, καταγράφεται ο αναβαθμισμένος ρόλος της βάσης του Ακτίου από όπου επιχειρούν τα AWACS και η βάση του Αράξου.

Στις καταγγελίες για τη μετατροπή της συγκεκριμένης αεροπορικής βάσης σε πολεμικό ορμητήριο των Βελγικών και Ολλανδικών μαχητικών F16 που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις βομβαρδισμού σε Ιράκ και Συρία, ήρθαν να προστεθούν οι αποκαλύψεις για τον εφοδιασμό αυτή τη φορά ευρωπαϊκών βομβαρδιστικών Eurofighter από το militaire.gr!

Το Eurofighter Typhoon είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος 4.5ης γενιάς, ευρωπαϊκής κατασκευής και υπηρετεί στις πολεμικές αεροπορίες 6 χωρών: Αυστρίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισπανίας, Ιταλίας, Σαουδικής Αραβίας.

Είναι γνωστό ότι η Βρετανία κατέχοντας σημαντικότατες στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, εφορμά από εκεί.

Άρα το ζήτημα αποκτά εντελώς πιο πιεστικά χαρακτηριστικά για τη Γερμανία ή οποία παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις σχετικά με την Τουρκική βάση Ιντσιρλίκ και την σύγκρουση ΗΠΑ – Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του.

Η Deutsche Welle σε σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Στην Ελλάδα αντί του Ιντσιρλίκ η Γερμανική δύναμη»; αναφέρονται τα εξής:

«Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με αφορμή την απαγόρευση επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ. Γερμανός πολιτικός προτείνει μεταφορά στην Ελλάδα ή την Ιορδανία.

Ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, πως ενδεχομένως να έπρεπε κανείς να σκεφθεί την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ. Συμπλήρωσε μάλιστα πως οι Γερμανοί στρατιώτες θα πρέπει να σταθμεύουν στα πλαίσια διεθνών αποστολών εκεί όπου είναι καλοδεχούμενοι.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός Φλόριαν Χαν. Στην ερώτηση τι θα γίνει εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει να εμποδίζει τις επισκέψεις γερμανών αξιωματούχων στο Ιντσιρλίκ, απαντά ότι «σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Τότε θα πρέπει να δούμε πού μπορούμε εναλλακτικά να συνεχίσουμε αυτή την αποστολή. Θα μπορούσα να φανταστώ ότι η Ελλάδα, ή η Ιορδανία θα ήταν καλές επιλογές».

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα ή η Ιορδανία συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο, ο Φλόριαν Χαν επισημαίνει ότι «αυτό θα διαφανεί μέσα από συζητήσεις. Αλλά είμαι σίγουρος ότι, για παράδειγμα, η Ιορδανία θα ήταν πρόθυμη, διότι μας είχαν δώσει το μήνυμα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού αυτής της αποστολής».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: