Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Παραγραφή τύπου… Siemens για το σκάνδαλο των ορθοπεδικών;

Η εμπλοκή των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου - Δεκάδες γιατροί εμπλέκονται στο σκάνδαλο Depuy

Με την πεπατημένη… μέθοδο των αναβολών που προέκυψαν στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens, γιατροί, και άλλα στελέχη της δημόσιας υγείας από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, που εμπλέκονται στο πολύκροτο ιατρικό σκάνδαλο
με τα ορθοπεδικά της εταιρείας DePuy αναμένεται να «καθαρίσουν» καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, η δίκη τους λόγω μετάφρασης των δικόγραφων πρόκειται να αναβληθεί επ’ αόριστον!

Υπενθυμίζεται πως η δίκη ως προς τους γιατρούς έχει διαχωριστεί από εκείνη των αντιπροσώπων της εταιρείας. Στον ανακριτή έχουν εμφανισθεί και καταθέσει και Άγγλοι υπήκοοι ως ύποπτοι που χρησιμοποίησαν είτε διερμηνείς πληρωμένους από την εταιρεία τους είτε μεταφράσεις που τους εξασφάλισαν με δικά τους έξοδα οι συνήγοροί τους!

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η DePuy, θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού κολοσσού JOHNSON & JOHNSON, φέρεται να έδρασε την περίοδο από το 2000 έως το 2006, προκαλώντας ζημιά άνω των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εταιρεία υπερκοστολογούσε ορθοπεδικά υλικά κατά τουλάχιστον 35% και τα προμήθευε σε 114 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. Για να επιτευχθεί αυτό δωροδοκούσε γιατρούς που φέρονται να έπαιρναν μίζες.

Η «Σ» είχε παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ την 1η Δεκεμβρίου του 2015 με τίτλο

«Το φαγοπότι με τις μίζες της Depuy και στα Νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου»

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε τα αναλυτικά ποσά των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας (μεταξύ αυτών και της Αιτωλοακαρνανίας) της Ευρυτανίας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων που εμπλέκονται στο πολύκροτο σκάνδαλο των ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας.

ΓΝΝ Αγρινίου 3.955,87

ΓΝΝ Αιγίου 22.617,92

ΠΓΝ Ιωαννίνων

«Χατζηκώστα» 341.349,79

ΓΠΝ Πατρών

– Ρίου 340.102,78 ΝΓΝ Πατρών

«Άγιος Ανδρέας» 209.667,70

ΓΝΝ Άρτας 10.221,90

ΓΝΝ Κεφαλληνίας 10.102,66

ΓΝΝ Πύργου

«Μανωλοπούλειο» 2.595,39

ΓΝΝ Μεσολογγίου

«Χατζηκώστα» 1.352,28

ΓΝ Καρπενησίου 608,68

ΝΓΝ Πρέβεζας 90,7

Κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δωροδοκία υπαλλήλου κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι 9 στελέχη της βρετανικής εταιρείας και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα, 4 γιατροί – στελέχη σε δημόσια νοσοκομεία και 10 ακόμη άτομα, επιχειρηματίες και συνεργάτες τους. 5 γιατροί, που ήταν αρχικά κατηγορούμενοι, απαλλάχτηκαν στο στάδιο της ανάκρισης καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ενώ 2 κατηγορούμενοι απεβίωσαν.

Επιμέλεια: Νίκος Αγγελόπουλος
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: