Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ: Σαουδάραβες πρίγκιπες ανακαλύπτουν το Ιόνιο (φωτο)


Τελικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και φέτος ο τουρισμός θα πάει καλά για το νησί μας και μάλιστα θα είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι του πλανήτη και όχι μόνο το βάζουν στο επίκεντρο των καλοκαιρινών τους εξορμήσεων.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον “κόκκινο” συναγερμό που σήμανε αργά σημερα (14.07.2016) το απόγευμα στο αεροδρόμιο του νησιού μας, όταν προσγειώθηκε αεροσκάφος τύπου liar jet το οποίο μετέφερε 11 μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Πρίγκιπες και πριγκίπισσες του οίκου των Σαούντ επιβιβάστηκαν κάτω από συνθήκες απολύτου ασφάλειας σε θωρακισμένα αυτοκίνητα και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκαν στο λιμάνι του νησιού μας όπου τους περίμενε η υπερπολυτελής θαλαμηγός Lady Britt.

Ένα αναμφισβήτητα από τα ωραιότερα και πιο επιτυχημένα γιοτ ναύλωσης στην αγορά. Τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα περιλαμβάνουν ένα διπλό κατάστρωμα το οποίο διαχωρίζεται από ένα κλιματιζόμενο γυμναστήριο, φινλανδική σάουνα, σπα ευεξίας με ειδική αισθητικό, εσωτερικό και εξωτερικό κινηματογράφο.

Όλα είχαν οργανωθεί πολύ καλά εδώ και αρκετές ημέρες και μάλιστα υπο την φροντίδα και καθοδήγηση της Πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Για το σκοπό αυτό είχαν ταξιδέψει στο νησί μας αρκετοί Διπλωματικοί Ακόλουθοι και άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών Ασφάλειας προκειμένου να επιθεωρήσουν τόσο τους χώρους του αεροδρομίου, όσο τη διαδρομή προς το λιμάνι και το σημείο επιβίβασης στη θαλαμηγό.

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε πως για αρκετή ώρα η συνοδεία των μελών της Βασιλικής οικογένειας ξεφόρτωνε βαλίτσες με τα προσωπικά τους αντικείμενα και ενδύματα. Ανάλογες ήταν οι προμήθειες που είχαν ζητήσει να τους ετοιμάσουν σε τοπικά προϊόντα, ψάρια, λαχανικά, φρούτα και κρασί.
Το πρώτο τους βραδυ στο νησί, επέλεξαν να γευματίσουν στο υπερπολυτελές σκάφος, ενώ από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουν τον πλου τους στο Ιόνιο και θα απολαυσουν τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ομορφιές του φυσικού τοπίου.

Άγνωστο παραμένει για πόσες μέρες θα παραμείνουν στο νησί οι γόνοι της Βασιλικής οικογένειας και η συντροφιά τους, πάντως όπως έγινε γνωστό έχουν ζητήσει και μια θαλαμηγό επιπλέον για τις εξορμήσεις τους.

Όλα αυτά δεν αποτελούν παρά απόδειξη το πώς η πανέμορφη Ζάκυνθος, μπορεί να θέλξει αυτό που ονομάζουμε καλό τουρισμό και να μην μένει εγκλωβισμένη στον μαζικό που μετρά αύξηση σε άτομα, αλλά δυστυχώς δεν μετρά σε έσοδα, παρά καθημερινή “έκπτωση” στα ήθη και έθιμα και στον πολιτισμό μας.

ARABES (2)ARABES (3)ARABES (4)ARABES (5)ARABES (6)ARABES (7)ARABES (8)ARABES (9)ARABES (10)ARABES (11)ARABES (12)ARABES (13)

http://imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: