Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ: Νέα έκρηξη στην Τουρκία, συναγερμός στην αντιτρομοκρατική (φωτο)


Έκρηξη έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιαρμπακίρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Η έκρηξη στην κεντρική περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στις κουρδικές νοτιοανατολικές περιοχές, έγινε λίγες ώρες μετά τη σύλληψη από την αστυνομία 11 μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν οι βουλευτές, που συνελήφθησαν στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Πιθανότατα προκλήθηκε από αυτοκίνητο το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, μεταδίδει το NTV, πληροφορία που επιβεβαίωσε και το γραφείο του κυβερνήτη στο Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παγιδευμένο αυτοκίνητο οδηγούσε μέλος του PKK.

Ήταν τέτοια η ένταση της έκρηξης στη συνοικία Μπαγκλάρ, ενώ αυτή ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη. Στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη αναφέρεται επίσης ότι η έκρηξη προκλήθηκε γύρω στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα, κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Μπαγκλάρ.
Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Λίγη ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών του φιλοκουρδικού Κόμματος και την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ, το καθεστώς Ερντογάν "έκοψε" την πρόσβαση στο Twitter και το Whatsapp, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί τη λειτουργία του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα.

Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: