Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Ο Φίλης "διαφημίζει" συνέντευξη του Ιερώνυμου που τον "στολίζει" και θα προβληθεί απόψε στο ΣΚΑΪ (βίντεο)


Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκάλεσαν αποσπάσματα συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον Αλέξη Παπαχελά που θα μεταδοθεί απόψε στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στη συνέντευξή του, ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρύβει την έντονη καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών αφού περιγράφει τον Υπουργό Παιδείας ως «προβληματικό άνθρωπο». «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, είναι ασυνεπής στις σχέσεις και τα λόγια του» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος κάνει ακόμη λόγο για μητρική σχέση της Εκκλησίας και του λαού και διερωτάται: «Ποιος θα μας χωρίσει;».Φίλης: Η διαφωνία πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, να λέει ότι "δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει" και ότι "τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος". Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό...» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει και δηλώνει υποστηρικτής των όσων είπε ο κ. Ιερώνυμος στον Άη Στράτη.

«Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: