Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Αποκλεισμένοι από το χιόνι νεφροπαθείς και μία οικογένεια ταξιδιωτών στον Αγιο Βλάση (φωτο & βίντεο)

Τα μηχανήματα δεν άνοιξαν το οδικό δίκτυο! - ¨ΝΤΡΟΠΗ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Μεγάλη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων του Αγίου Βλασίου από τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή χιονόπτωση αφού τελικά κανείς αρμόδιος δεν μπόρεσε να ανοίξει το οδικό δίκτυο.

Πέρα από τον αποκλεισμένη οικογένεια στην περιοχή του Αγίου Βλασίου που δεν τους βοήθησε κανείς παρά μόνο ο παπάς του χωριού το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισαν οι κάτοικοι που έχουν προβλήματα υγείας.

Εξαιτίας λοιπόν των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και του χιονιά δεν μπόρεσαν να μεταβούν στο Αγρίνιο για να κάνουν αιμοκάθαρση. Το γκρέϊντερ της ΔΕΣΕ που ανέλαβε τον εκχιονισμό υπέστη βλάβη κοντά στα Αμπέλια ενώ πληροφορίες λένε ότι και η αλατιέρα του Δήμου είναι κι αυτή χαλασμένη!

Βέβαια το ζητούμενο είναι και όπως λένε οι κάτοικοι, «αυτό αποτελεί ντροπή, αφού μια- δύο φορές το χρόνο τα χρειαζόμαστε και είναι χαλασμένα».

Πάντως οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει και θα έπρεπε ο Δήμος Αγρινίου να είναι σε ετοιμότητα, αν και όπως μας κατήγγειλαν άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία,το φθινόπωρο του 2016, όπως ισχυρίζονται, δεν καλέστηκαν άρα δε συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να γίνει σωστή προετοιμασία και να υπάρξει ετοιμότητα των εμπλεκόμενων για την αντιμετώπιση και πρόληψη τέτοιων φαινομένων.
http://agriniosite.gr/

Αποκλεισμένη οικογένεια ταξιδιωτών στον Αγιο Βλάση – Κραυγή απελπισίας από τον Ιερέα του χωριού

Η υπόθεση καθαρισμού του δρόμου προς τον Αγιο Βλάση αποδείχθηκε τελικά δύσκολη υπόθεση. Το γκρέϊντερ που ανέλαβε τον εκχιονισμό παροπλίστηκε κοντά στα Αμπέλια από νωρίς το μεσημέρι,ενώ η αλατιέρα του Δήμου είναι κι αυτή χαλασμένη από ότι έχουμε πληροφορηθεί.

Τα προβλήματα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται καθώς τα αυτοκίνητα αρχίζουν να εγκλωβίζονται στα δύσκολα σημεία του δρόμου παρότι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα πολύ -το πολύ 15 πόντους-

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση οικογενείας Ευρυτάνων η οποία ξεκίνησε από το Καρπενήσι που αντιμετωπίζει τον ίδιο χιονιά πλήρως εξοπλισμένη για την περίσταση άλλα παρ΄'ολα αυτά λίγο πιο έξω από τον Αγιο Βλαση και συγκεκριμένα στο δασαρχείο του χωριού κόλλησε στην ανηφόρα.
Το γκρέιντερ παροπλισμένο κοντά στ Αμπέλια...

Αμέσως έτρεξαν στο σημείο η αστυνομία άλλα και ο ιερέας της περιοχής να βοηθήσουν την οικογένεια κάτι που τελικά αποδείχθηκε ατελέσφορο,λόγω των συνθηκών.Ο πατήρ Κωνσταντίνος Κοντογιωργος επικοινώνησε με το parakampylia news λέγοντας τα εξής:
"Ήρθαμε εδώ να βοηθήσουμε τον κόσμο μα αυτό δεν ήταν δυνατόν. Αν υπήρχαν 2 βαρέλια αλάτι θα κάναμε την δουλειά μας ..Θα το σκορπίζαμε με ένα φτυάρι στα δύσκολα σημεία να περάσει ο άνθρωπος.

.Είναι δυνατόν να περιμένουμε μέρες τώρα μια τέτοια θεομηνία και να μην υπάρχουν εδώ από τους αρμοδίους 2 βαρέλια αλάτι?

Θα θυμούνται οι παλιότεροι ότι πριν αρκετά χρονιά υπήρχαν σε δύσκολα σημεία βαρέλια με την ένδειξη αλάτι. Τώρα τίποτα κι ας περιμέναμε μεγάλο χιονιά. Το εκχιονιστικό χάλασε προτού ξεκινήσει και παλεύουμε εδώ μονοί μας.Το μόνο που καταφέραμε είναι να φέρουμε ζεστά ροφήματα στον κόσμο και τα μικρά παιδιά που έχουν μαζί τους να μην παγώσουν."

Ας ελπίσουμε ότι τα προβλήματα θα βρουν σύντομα λύση,για να απεγκλωβιστεί ο κόσμος και να αποκατασταθεί η συγκοινωνία..

από parakampylianews,όπου μπορείτε να δείτε και σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: