Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Αθήνα - Γιάννενα σε 3 ώρες και 30 λεπτά! (φωτο & βίντεο)

Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε

Τι αλλάζει; Ο δρόμος φυσικά που αν και με τσουχτερό αντίτιμο λόγω διοδίων θα φέρει την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία στον... 21ο αιώνα. Πλέον ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα χάρη στο νέο οδικό δίκτυο θα απέχει ελάχιστα απ' την πρωτεύουσα. 

Οι νέοι δρόμοι κυριολεκτικά αλλάζουν τον χάρτη των μετακινήσεων...


Είναι ενδεικτικό ότι για έναν κάτοικο της Αθήνας σε μερικούς μήνες (ως το Πάσχα) η απόσταση από το κέντρο της Πρωτεύουσας ως το Ρίο ( απόσταση που θα είναι 204 χιλιόμετρα) θα καλύπτεται σε μία ώρα και πενήντα λεπτά.


Το ταξίδι (αν και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλα τα έργα και σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν στενώσεις) θα γίνεται σε δρόμο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ θα υπάρχει και βοηθητική λωρίδα (ΛΕΑ).

Από εκεί και ύστερα εάν κάποιος θέλει να κινηθεί προς Αγρίνιο ή Μεσολόγγι θα πρέπει να υπολογίσει μόλις 20 λεπτά επιπλέον (καθώς μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και γέφυρας Κλόκοβας ο χρόνος μειώνεται στο ελάχιστο) ενώ όσοι κινούνται για Άρτα θα πρέπει να υπολογίζουν χρόνο ταξιδιού το πολύ μια ώρα από το Ρίο...

Εκείνοι που κινούνται προς Ιωάννινα (αν και θα υπάρχει ακόμη εργοταξιακός χώρος σε κάποια σημεία) θα πρέπει να υπολογίσουν μισή ώρα περισσότερο. Το ταξίδι στον βασικό άξονα λοιπόν από την Αθήνα ως τα Ιωάννινα με μια μέση ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα δεν θα διαρκεί περισσότερο από 3 ώρες και 30 λεπτά.

Το κόστος:
Από Αθήνα ως Ρίο το κόστος είναι 11,50 ευρώ. Η χρήση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ. Από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ.
Συνολικά το κόστος Αθήνα – Ιωάννινα θα είναι λοιπόν στα 36,80 ευρώ, ενώ όποιος χρησιμοποιεί στην έξοδο ή την είσοδο της Αττικής την Αττική Οδό θα πρέπει να προσθέσει άλλα 2,80 ευρώ. 
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: