Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κομμένη στα δύο η Δυτική Ελλάδα από τα μπλόκα - Τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα


Κομμένη στα δύο η δυτική Ελλάδα από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Άρτας – Προσωρινοί αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς – Σε κομβικά σημεία παρατάσσουν σήμερα τα τρακτέρ τους στη Μακεδονία – Αύριο Πέμπτη βάζουν μπροστά τα τρακτέρ και οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα

Δυναμικά αλλά με μέτρο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα και στήνουν με τα τρακτέρ τους νέα μπλόκα, διαμαρτυρόμενοι για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην φορολόγηση τους.

Πιο δραστική είναι η κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Άρτας που έχουν «κόψει» ουσιαστικά την δυτική Ελλάδα στα δύο, παραταγμένοι με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος. Στο μπλόκο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και αγρότες από το Κομπότι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

Στο μπλόκο του Λούρου στην Πρέβεζα, ενισχύθηκαν τα τρακτέρ από γύρω αγροτικές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται το συντονιστικό να καθορίσει την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, σε αποκλεισμό της νέας εθνικής οδού Λάρισας-Κοζάνης, στο ύψος του μπλόκου στο Αργυροπούλι, προχώρησαν την Τρίτη αγρότες από τον Τύρναβο της Λάρισας, βγάζοντας τα τρακτέρ στον δρόμο, λίγο μετά τις 18:00 και για δύο ώρες μέχρι της 20:00, κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα, όπως ανακοίνωσαν.

Η κινητοποίηση τους υλοποιήθηκε με βάση την σχετική απόφαση που είχαν πάρει, ενώ σήμερα οι αγρότες από το Δαμάσι θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης.

Στην Πελοπόννησο, έκλεισε λίγο μετά τις 17:45 της Τρίτης η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, εξ αιτίας αγροτικής κινητοποίησης. Οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, παρέμειναν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες. Η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό, ενώ σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν σήμερα και την Πέμπτη όταν και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Αύριο Πέμπτη βάζουν μπροστά τα τρακτέρ και οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα στηθεί και πάλι το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: