Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (φωτο & βίντεο)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους της Ειδικής Αγωγήής, διαμαρτυρόμενοι για το κείμενο της σύμβασης που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, και η οποία όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει να ισχύει από το τέλος του μήνα αυτού.

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτές είναι πάρα πολλοί,με θέρμη και πάθος διαμαρτύρονται για τον αυταρχισμό του ΕΟΠΥΥ,ενώ η οδός Αριστοτέλους αυτή την ώρα είναι κλειστή.

Όπως αναφέρουν σε έντονο τόνο οι Λογοθεραπευτές: «Εμείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών ­ επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουμε τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, καταγγέλλουμε την μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.

Με τις νέες συμβάσεις που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, απειλείται η βιωσιμότητα των 2.000 με 2.500 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, καλούν:

1) τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους
ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

2) το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016, να ορίσει τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες “Ειδικής Αγωγής” και συγκεκριμένα για κάθε κλάδο, να καταργήσει το “claw back” και να προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων λειτουργίαςγια τους χώρους και τις δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

3) τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών να αναλογισθούν τη βιωσιμότητα των 2-­‐2.500 επιχειρήσεων κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”, την εργασία χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές και τις εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία απειλούνται από την εφαρμογή της συγκεκριμένης σύμβασης και του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Φωτορεπορτάζ Ζείδωρον

Δεν υπάρχουν σχόλια: