Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: Την Πέμπτη 26/1 τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας - Τη Δευτέρα 23/1 στο Ηράκλειο

Στη Μακεδονία οι αγρότες αρνούνται να «παίξουν» το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού

Το ραντεβού των αγροτών που ανήκουν στην δύναμη των Αγροτικών Ομοσπονδιών Θεσσαλίας δόθηκε για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στον κόμβο Νίκαιας στην ΠΑΘΕ, με σκοπό την διακοπή κυκλοφορίας και ουσιαστικά την έναρξη των φετινών κινητοποιήσεων.

Αυτό αποφασίσθηκε χθες, κατόπιν συνεργασίας των δύο Ομοσπονδιών Καρδίτσας (Β. Μπούτας) και Λάρισας (Ρ. Μαρούδας,διαβάστε εδώ συνέντευξή του), ενώ από την Δευτέρα θα αρχίσει να δημιουργείται αγωνιστικό κλίμα, με την έξοδο των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Επίσης την Δευτέρα στον κόμβο Αργυροπουλίου, στην Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης οι αγρότες του Τυρνάβου θα δημιουργήσουν το πρώτο επαρχιακό μπλόκο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΑΣΝΛ και ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ και ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (ΜΕΛΟΥΝΑ Εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης) την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ στις 12 το μεσημέρι.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Τυρνάβου και Ελασσόνας και οι Επιτροπές Αγώνα υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλούν σε αγωνιστικό ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή στο μπλόκο τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Δίνουμε αγώνα επιβίωσης ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν και μας εξαθλιώνουν. Είναι ώρα ευθύνη για κάθε αγρότη, να μην λείψει κανείς!

Προσυγκεντρώσεις τρακτέρ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 11 το πρωί στην Τούμπα
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ-ΛΥΓΑΡΙΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία
ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ στις 10,30 το πρωί
ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ στις 11πμ στην πλατεία
ΔΑΜΑΣΙ στην είσοδο του χωριού

Σε ότι αφορά τους αγρότες που βγήκαν πέρυσι στα Τέμπη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Γαλήνη αποφασίσθηκε να υπάρξει και νέα –πιο διευρυμένη- σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή.

Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις αγροτών από τη Δευτέρα

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα 23/1 αγρότες του Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και πλήττουν, όπως αναφέρουν, τον αγροτικό κόσμο.

«Ως Αγροτικοί Σύλλογοι που συντασσόμαστε με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων και αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας με παγκρήτιο και πανελλαδικό συντονισμό στην παγκρήτια σύσκεψη στις Αρχάνες, στις 12 Δεκέμβρη και την πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, στις 17 Δεκέμβρη, ξεκινάμε τη Δευτέρα 23 Γενάρη με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου, στις 10:30 πμ» αναφέρουν οι αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών, καθώς και η επιτροπή αγώνα αγροτών του Αρκαλοχωρίου.
Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγουν με τα τρακτέρ σε μπλόκο, στον κόμβο των Πραιτωρίων.

«Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε την πάλη του προηγούμενου διαστήματος, οργανωμένα, μαζικά, με αιτήματα που ακουμπάνε στα συμφέροντά μας. Να παλέψουμε ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, την πολιτική των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και τους εκατοντάδες νόμους που μας ξεκληρίζουν, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή μας στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών-αγροτών» σημειώνουν οι αγρότες.

Στη συνέχεια αναφέρονται αναλυτικά στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους και προσθέτουν: «Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων μας δεν ζητάμε πολλά, μα τα αναγκαία για να μπορούμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά».

Κινητοποίηση των Αγροτών στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο

Μετά από το αγωνιστικό και αναγκαίο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλογων Αιτωλοακαρνανίας οι Αγροτικοί Σύλλογοι Θέρμου – Καινουρίου - Παναιτωλίου, οργανωσαν άμεσα συσκέψεις, περιοδείες, ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, έδωσαν την μάχη να μην μείνει αγρότης ανενημέρωτος για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα μας.

Με βάση και το Πανελλαδικό κάλεσμα στις 23 του Γενάρη, όλοι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής απαντάμε με κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο (δίπλα από το ξενοδοχείο Αλεξαντερ) την Δευτέρα 23 του μήνα στις 11:00 η ώρα.

Η Προσπάθεια της κυβέρνησης για αποδυνάμωση του Αγροτικού κινήματος ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Συνάδελφοι Αγρότες, η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό και να απαξιώσει τον αγώνα μας με εξαγγελίες προβοκατόρηκες και διασπαστικές. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η "Κάρτα Αγρότη".

Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 
Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε "διάλογο", όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε "διάλογο" με την κυβέρνηση, που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει με τον Πανελλαδικό Συντονισμό μας και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.

Στις 23 του μήνα συνάδελφοι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα θα βγουν συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα εκφράζοντας την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.

Μέτρα όπως:
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης,(από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια),ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν, ή όχι εισόδημα και πόσο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής. Η επιβολή πρόσθετου τέλους - το ονομάζουν «περιβαλλοντικό» - στο νερό άρδευσης και ύδρευσης. Η κατάργηση του ΟΓΑ και η σχεδιαζόμενη περικοπή κατά 60% των συντάξεων στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να καλλιεργούν.
Διεκδικούμε άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων βδομάδων, απαιτώντας αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη την Δευτέρα, 23 Γενάρη στις 11:00 η ώρα στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μην λείψει κανείς.

Στη Μακεδονία οι αγρότες αρνούνται να «παίξουν» το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού

Στάση αναμονής αποφάσισαν να τηρήσουν οι περισσότεροι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και χωρίς ακόμη να προγραμματίζουν κάποιου είδους κινητοποίηση ζητούν να «καθαρίσει ο κλάδος από αυτούς που υποτίθεται ότι τους εκπροσωπούν και βάζουν πρώτα και πάνω από όλα τις επιδιώξεις τους, είτε προσωπικές, είτε κομματικές».

Υπογραμμίζοντας ότι παρατηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις και τις κινήσεις των συναδέλφων τους που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι «δικαίως για τα επώδυνα μέτρα», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι «μπορεί αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς να μπήκαν πρώτοι από όλους στο στόχαστρο των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται, αλλά κινητοποιήσεις και αγώνες πρέπει να δώσει όλη η κοινωνία μαζί».

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουν ότι αρνούνται να «παίξουν» το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού και καλούν όλους τους Έλληνες να δώσουν από κοινού τη «μάχη για μια ζωή με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια που αρμόζουν σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο».

Αναφερόμενοι στα αποτελέσματα των περσινών κινητοποιήσεων, οι αγρότες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρουν ότι «έγινε ξεκάθαρο πως μετά από έναν τιτάνιο αγώνα επί σαράντα και πλέον μέρες γυρίσαμε σπίτι με το κεφάλι κατεβασμένο και για μια ακόμη φορά ο αγώνας πουλήθηκε».

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και αποτέλεσαν το σήμα για τη λήξη των περσινών κινητοποιήσεων, τονίζουν ότι «ούτε ένα εκ των 25 μέτρων που ανακοινώθηκαν δεν αποτελούσε λύση στα προβλήματα μας. Πολλά ήταν αυτονόητες υποχρεώσεις κάθε κράτους απέναντι στους πολίτες της».

Γενικές συνελεύσεις αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων στην Κατερίνη

Γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/1, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε στην Κατερίνη η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγρότης από τη Δράμα Χρήστος Γκόντιας επισήμανε ότι στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και αλιείς απ' όλη την Ελλάδα και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση των γενικών συνελεύσεων, ώστε ο κόσμος να αποφασίσει τον τρόπο κινητοποίησης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με όλους όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «τα αιτήματά μας είναι κοινά και δεν μπορεί να μας χωρίσει κανένα χρώμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: