Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Φωτορεπορτάζ από τα συλλαλητήρια - συγκεντρώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων σε Αγρίνιο και Βόνιτσα


Με επιτυχία από πλευράς συγκέντρωσης κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Αγροτοκτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας σε Αγρίνιο και Βόνιτσα.

Μαζικό συλλαλητήριο στη Βόνιτσα

Πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή συλλαλητήριο - συγκέντρωση των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, τη Δευτέρα 23 Γενάρη στην Τράπεζα Πειραιώς στη Βόνιτσα.
H κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΑ) και τον Αγροτοκτηνοτροφικο Σύλλογο Ακτίου - Βόνιτσας, τον Αγροτικό Σύλλογο Κατούνας, και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου, για την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ.
Ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο 24 Γενάρη όπου θα συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των συλλόγων για την παραπέρα δράση τους σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας Νίκος Κοκόλης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ξηρομέρου Θεόδωρος Γρίνος, ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης, ο Αλέκος Βεροιώτης πρόεδρος του εργατικού κέντρου Βόνιτσας - Λευκάδας και ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣ.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και μίλησε ο Νίκος Μωραίτης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της ΟΑΣΑ.
Ο Νίκος Κοκόλης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, θα βγούμε συντονισμένα στους δρόμους, με αγωνιστικά μπλόκα, εκφράζοντας την εναντίωσή μας στις πολιτικές και τα μέτρα που μας ξεκληρίζουν.
Μέτρα όπως:
Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά, μέχρι το 2022. Ο διπλασιασμός, σχεδόν, του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια στα επόμενα χρόνια), ενώ με τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο. Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου που μαζί με αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και τα άλλα πολλά αγροτικά χαράτσια που μας επιβάλουν, εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος παραγωγής».
Ο Θεόδωρος Γρίνος σημείωσε:
«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Θα υποστούμε όλα τα δυσβάστακτα μέτρα που περιέχει το τρίτο μνημόνιο -μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους κ.τ.λ., που πλήττουν άγρια το ήδη πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο του λαού μας.
Με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε σε κλιμάκωση της πάλης στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας.»
Ο Πάνος Καλογιάννης επισήμανε:
«Την ανάγκη σε πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στα μέτρα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.
Τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές, θα οδηγήσουν στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλους τους αγρότες να μπουν αποφασιστικά στη μάχη, σήμερα με την ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης να μη λείψει κανείς. Επίσης αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής με την αδειοδότηση στις σταβλικές εγκαταστάσεις και στο τεράστιο πρόβλημα με τα βοσκοτόπια στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας».
Αλέκος Βεροιώτης τόνισε :
«Οι αγρότες της περιοχής μας βγαίνουν σήμερα στο δρόμο του αγώνα. Διεκδικούν την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, παλεύουν για την επιβίωσή τους, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενάντια στο εμπάργκο.
Είμαστε μαζί τους, συμφωνούμε με τα αιτήματά τους.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!
Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής μας να πάρουν αποφάσεις να συμπαρασταθούν το δίκαιο αγώνα τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, γυναίκες, νέους και νέες να σταθούν αλληλέγγυοι στη φτωχομεσαία αγροτιά, να δώσουν και να πάρουν κουράγιο».
Ο Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων τόνισε:
Τα μέτρα του νέου μνημονίου θα είναι το τέλος για τη μικρομεσαία αγροτιά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την εφαρμογή των μέτρων σε βάρος των αγροτών. Κάλεσε τους αγρότες «Να μην ξεγελαστούν απ' όλους αυτούς που συγκυβερνούν, ψηφίζουν, είναι υπέρ της ΕΕ, είναι με το κεφάλαιο και επιχειρούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα και φιλολαϊκοί. Από κοινού με το εργατικό - λαϊκό κίνημα οι αγρότες να καταδικάσουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρείται προκειμένου να περάσουν ευκολότερα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Κλείνοντας τόνισε: «ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα και συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκηση μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.
Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα του. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.»



Συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αγρινίου

Με συγκέντρωση στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αγρινίου άνοιξε η αυλαία των κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας.
Στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Παναιτώλιου, Καινούργιου και Θέρμου μίλησε ο Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος κάλεσε σε αγώνα για τη διεκδίκηση των χαμένων εισοδημάτων, καθώς επίσης και για την επιτάχυνση της καταβολής των αποζημιώσεων για καταστροφές από κακοκαιρία στο 100%.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ.

Φωτό από agriniopress.gr

από http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: