Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Τιμητική διάκριση στην εφημερίδα "Μαχητής" από το Ιδρυμα Μπότση


Η τελετή της 33ης Απονομής Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για το έργο και το ήθος τους πραγματοποιήθηκε απόψε Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017,υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.


Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και η ιστορική εφημερίδα της πόλης μας "Μαχητής",του Νίκου Κανή,στην οποία απονεμήθηκε τιμητική διάκριση.
Εκτός του προέδρου της Δημοκρατίας παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, μελών της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, βουλευτών και δημοσιογράφοι.
Τα πέντε κεντρικά βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση παρέλαβαν οι δημοσιογράφοι του Ανατολικού Αιγαίου, ο Αντώνης Σρόϊτερ (Alpha), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) και οι δημοσιογράφοι Διονύσης Νασόπουλος (ΤΑ ΝΕΑ) και Αντώνης Ρεπανάς 
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Μπότση, Πάνος Καραγιάννης, χαρακτήρισε τιμή και αναγνώριση την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην βράβευση, τονίζοντας ότι «δημοσιογραφία χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει». Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την ανάγκη εξασφάλισης της πολυφωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά πάντα με γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Τέλος, ανέφερε ότι το Ίδρυμα Μπότση, το 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία δύο ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και ενός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για φοιτητές με τον τίτλο «Δημοσιογραφία - Τύπος – Δημοκρατία».
Αναφορά στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου, τα οποία εντείνονται με την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αλλά και με τους κλυδωνισμούς στους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους της χώρας, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς στον σύντομο χαιρετισμό του, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, χαρακτήρισε ως «πράξη αντίστασης» την αποψινή βράβευση, με δημοσιογράφους που εργάζονται σκληρά, υπό αντίξοες συνθήκες, τηρώντας όμως πάντα, τη δεοντολογία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αναλυτικά τα απονεμηθέντα βραβεία έχουν ως εξής:
Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, μετά από εισήγηση της γνωμοδοτικής επιτροπής βράβευσε τους δημοσιογράφους:
  • Δημοσιογράφοι Ανατολικού Αιγαίου: για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, που επέδειξαν οι νησιώτες του ανατολ. Αιγαίου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου , Νήσων Κυρ. Κορτέσης.
  • Στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Αντώνη Σρόϊτερ για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού και της εκπομπής του «Αυτοψία». Το βραβείο παρέδωσε στον δημοσιογράφο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
  • Στην δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη, για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «Ιστορίες». Το βραβείο παρέλαβε επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Διονύση Νασιόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβείο για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ.
  • Στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρεπανά, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για την ερευνητική δημοσιογραφική προσέγγιση και την ανάδειξη των ανθρώπινων προσωπικών ιστοριών στο προσφυγικό.
Ειδικά βραβεία έλαβαν οι εξής:
  • Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στον Αντώνη Αντωνόπουλο, το οποίο απένειμε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.
  • Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα το οποίο επίσης παρέδωσε ο Γ. Βαρεμένος.
  • Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους Νίκο Φιλιππίδη και Γεώργιο Γάτο. Τις βραβεύσεις έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.
  • Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου.
  • Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» παρέλαβε από τα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο δημοσιογράφος Ισαάκ Καριπίδης.
  • Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» στον Χρυσόστομο Πατούλα.
  • Βραβείο Δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» με χορηγό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας στον Βασίλειο Μπίτση.
Τέλος, τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι:
  • Ανδρέας Μπόμης για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην ελληνική δημοσιογραφία.
  • Γιάννης Μαμουζέλος για την πολυετή επιτυχημένη πορεία του στο αθλητικό ρεπορτάζ.
  • Βασίλης Κουτρουμάνος για την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη πορεία του ως φωτορεπόρτερ.
  • Κωνσταντίνος Βλάχος για την ευδόκιμη πορεία του ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.
  • Στις εφημερίδες: «Κρητική Επιθεώρηση Ρεθύμνου», «Ταχυδρόμος» Μαγνησίας και «Μαχητής» Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης, τιμητική διάκριση έλαβε και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» για τη δημιουργία δέκα πλήρως εξοπλισμένων βιβλιοθηκών σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι στο Δίκτυο Εθελοντών δίνουν αγωνιστικό παρών δημοσιογράφοι του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Τέλος, το Ίδρυμα Μπότση απένειμε ειδική τιμητική διάκριση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το πολύπλευρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, φιλεκπαιδευτικό και πολιτιστικό του έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: