Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Δικαιώθηκε τελεσίδικα ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος πρώην Δ/ντής ΤΕΕ Καινουργίου

Από το Πενταμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (Αγρίνιο)

Η δικαίωση του Κώστα του Κορδάτου για μας ήταν αναμενόμενη. Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της προηγούμενης απόφασης, το κατηγορητήριο κατέρρευσε.

Χθες (Παρασκευή 27-01-2017) εκδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (κακουργηματικές κατηγορίες).

Πρόκειται... για την αναπομπή της υπόθεσης για νέα κρίση και με νέα σύνθεση. Στη διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας (π. προϊστάμενος – τ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Θεστιέων) εκτέθηκαν μέσα από τις αντιφάσεις τους...

Τα μεθοδευμένα χαλκεία της διοίκησης και όσων συνέβαλαν σε αυτή την αθλιότητα αποκαλύφτηκαν. Γι' αυτό και η εισαγγελέας της έδρας είπε μία μόνο λέξη: "Αθώος".

Η τότε διοίκηση της εκπαίδευσης και όσοι με τρομώδη τρόπο οργάνωσαν τη δίωξη του Κώστα Κορδάτου, διευθυντή του ΤΕΕ Καινουργίου την εποχή εκείνη και σήμερα εκπαιδευτικού του ΕΠΑΛ Καινουργίου, βρίσκονται εκτιθέμενοι πολυποίκιλα μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Κώστας Κορδάτος αποτελεί παράδειγμα λαμπρού ανθρώπου, οικογενειάρχη, δραστήριου εκπαιδευτικού, ιδεαλιστή και αγωνιζόμενου για τα δίκαια των πολλών μέσα από τις γραμμές τους ανυπότακτου εκπαιδευτικού και κοινωνικού κινήματος.

Αυτή η θετική εξέλιξη σημαίνει πλήρης δικαίωση και του τότε αιρετού (2004) των εκπαιδευτικών στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας συναδ. Αντώνη Ναξάκη, και όσων συναγωνιστών στη Δυτική Ελλάδα μίλησαν για ιδιότυπη πολιτική δίωξη.

Ο Αντώνης Ναξάκης είχε καταγγείλει την όλη μεθόδευση ως σκευωρία, αφού απέδειξε την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος του π. Δ/ντή του ΤΕΕ Καινουργίου Κώστα Κορδάτου.

Βέβαια πέρα από τη ικανοποίηση και τη δικαίωση όλων μας, όσων πιστέψαμε στον Κώστα, μένει κι ένα παράπονο: Ποιος έχει δικαίωμα να αναστατώνει τη ζωή ενός τέτοιου ανθρώπου για τόσα (13) χρόνια;

Είναι εκτεθειμένοι και όσοι τόλμησαν να καταργήσουν το τεκμήριο της αθωότητας με την επιβολή «αυτοδίκαιων αργιών» πριν την τελεσιδικία κάθε ποινικής ή πειθαρχικής υπόθεσης (Νόμος Μανιτάκη-Μητσοτάκη).

Τραντακτό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση του συναδέλφου μας Κώστα Κορδάτου, π. Δ/ντή του ΤΕΕ Καινουργίου, που καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας, έδωσαν «μαχαιριά» στον νομικό μας πολιτισμό και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, θέλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Κώστα Κορδάτου στους συναγωνιστές του, στους συναδέλφους και τους φίλους απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και στους συμπατριώτες του, που όλοι αυτοί με άπειρες και πολύμορφες εκδηλώσεις συμπαράστασης τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια της «κόλασης» με πλείστες απόπειρες απομόνωσης, αφανισμού και λάσπης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν πίστεψαν τα ψέματα και για αυτό τον τιμούν και τον εκλέγουν στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Αντιλήφθηκαν τη σκευωρία. Δεν θα τους ξεχάσει ποτέ. Ο Κώστας τους είναι ευγνώμων.

Οφείλουμε να θυμίσουμε τις πολλές δικαστικές, πειθαρχικές και συνδικαλιστικές μάχες πάνω από 13 χρόνια! Όμως η Ύβρις δεν μονιποιήθηκε και επήλθε η Νέμεσις... Δικαιώθηκε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πενταμελές Εφετείο Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο, όπου δόθηκε ένα δίκαιο τέλος σ' αυτήν την υπόθεση.

Όσοι σταθήκαμε με όλη μας την καρδιά, το νου και το σώμα χαιρόμαστε πλέον μαζί του.

Η συμπαράσταση και αρωγή της ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΕΤΕΕΜ, καθώς και των φίλων, συναγωνιστών και συναδέλφων του Καθηγητή Κώστα Κορδάτου ήταν καταλυτική γι’ αυτό το αποτέλεσμα, δηλαδή την οριστική παύση της ποινικής του δίωξης.

Νικήσαμε! Κι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση!!!

ΥΓ.: Συνήγορος του Κώστα Κορδάτου ήταν ο δικηγόρος-ποινικολόγος-Αθηνών κ. Περικλής Σταυριανάκης.

Πάτρα, 28-1-2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΩΣΤΑ ΔΙΟΝ. ΚΟΡΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: