Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΑΜΠΑ - ΤΡΑΜΠΑΛΙΖΟΜΑΙ , ΠΕΦΤΩ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΖΟΜΑΙ


Καινούργιο πλανητάρχη από σήμερα, κι ούτε φίδι στον κόρφο μας. Τώρα το τι θα προκύψει με αυτόν τον ιδιόρρυθμο κιτρινομάλη, είναι όχι απλά άγνωστο αλλά και απρόβλεπτο.

«Αρχή τον άνδρα δείκνυσι» κάπως έτσι το έλεγαν εκείνοι οι δικοί μας οι αρχαίοι, γιατί τα φαινόμενα απατούν. Και ο Τσίπρας πριν δυο χρόνια μπήκε στου Μαξίμου μετά βαΐων και κλάδων που δεν άργησαν όμως να γίνουν «παλιούρια» για το λαό. Γιατί άλλο οι εξαγγελίες κι άλλο η διακυβέρνηση. Κι εμείς τουλάχιστον αυτό το μάθαμε καλά και να το πληρώσαμε πανάκριβα.

Οι μόνοι που φαίνονται ικανοποιημένοι λίγο είναι οι Ρώσοι και οι Κινέζοι. Γιατί ο Τράμπ λέει δεν έχει καμιά όρεξη να στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις στα πέρατα της γης για την παγκοσμιοποίηση. Αυτό τουλάχιστον έχει πει. Όμως «πίσω έχει αχλάδα την ουρά».

Σε λίγο που τα γεράκια του στρατιωτικού καταστημένου θα τον πάρουν αγκαζέ για να τον γυρίσουν στις μυστικές βάσεις στη Νεβάδα και ποιος ξέρει που αλλού (γιατί είναι μυστικές) και στις απέραντες στρατιωτικές βιομηχανίες, εκεί να δούμε κατά που θα πάει η χωρίστρα του.

Γιατί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η πολεμική βιομηχανία όχι μόνο δεν ελαττώθηκε, αλλά γιγαντώθηκε, κι έγινε η μεγαλύτερη πηγή εσόδων που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν πόλεμοι για να πουλάει. Αυτά είναι άσχημα μαντάτα για όλο τον κόσμο, κι αν η Ευρώπη δεν πάρει τα μέτρα της και με τη λιτότητα ανεβούν κι άλλο οι εθνικιστές, «ο σώζων εαυτό σωθήτω».

Δήλωσε όμως και κάτι άλλο ξεκάθαρα ο καινούργιος από σήμερα πλανητάρχοντας. «Κάθε χώρα λέει να φροντίσει για τον εαυτό της». Αν όμως αυτό εφαρμοσθεί και στη χώρα μας δεν αποκλείεται να μας τραβήξουν το σωληνάκι που μας κρατά στη ζωή και να πούμε το ψωμί , ψωμάκι.

Και το δυστύχημα είναι ότι ο λαϊκισμός και αυτός ο ψευτοεθνικισμός τύπου Τράμπ, έχει υπερισχύσει τώρα τελευταία, κάθε άλλης ιδεολογίας. Τόσο ο σοσιαλισμός όσο και οι διάφορες άλλες ιδεολογίες, έχουν υποταχθεί σε αυτό το σύγχρονο τέρας.

Βέβαια αυτό το κατάλαβε έστω κι αργά ο Τσίπρας κι έκανε τις ανάλογες κολοτούμπες, είναι όμως κάτι αλλά άτακτα παιδάκια εκεί στο κόμμα του που εξακολουθούν ακόμα να ονειρεύονται τα δικά τους.

Μπούτιβας Κώστας - Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: