Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΤΡΑ: Τρία παιδιά «στα αζήτητα» εδώ και 48 ώρες - Τι λέει η διοικήτρια του νοσοκομείου παίδων (βίντεο)


Βρέθηκαν να περιπλανιούνται στο δρόμο - Δεν έχουν πει καθόλου τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς» και φοβούνται την αντρική παρουσία - Το μεγαλύτερο είναι μόλις δυόμισι ετών και το μικρότερο πέντε μηνών.

Η παρατηρητικότητα ενός 58χρονου άνδρα ήταν σωτήρια για τα τρία παιδάκια που περιπλανιόντουσαν στα στενά της Πάτρας μέσα στο κρύο, απροστάτευτα και φοβισμένα.

Ο άνδρας ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία που έφθασε στο σημείο.

Τα τρία μικρά αγγελούδια, ήταν τρομαγμένα, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά - μόλις δυόμισι ετών - είχε στην αγκαλιά του το 5 μηνών αδερφάκι του. Οι αστυνομικοί έκριναν πως τα τρία κοριτσάκια έπρεπε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Παίδων Πατρών.

Εκεί οι γιατροί μόλις αντίκρισαν τα κοριτσάκια προσπάθησαν να τα ηρεμήσουν και να τα αγκαλιάσουν.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Βασιλική Γεωργιοπούλου, μιλώντας στο protothema.gr, είπε: «Είναι τρία πανέμορφα κοριτσάκια. Το μεγαλύτερο είναι δυόμισι ετών, το δεύτερο είναι ενάμισι έτους και το τρίτο είναι μόλις 5 μηνών. Όταν μας τα έφερε η αστυνομία εδώ το μεγαλύτερο κοριτσάκι, το δύομισι ετών κρατούσε στην αγκαλιά του το μωράκι. Δεν γνωρίζουμε τη καταγωγή τους ακόμα και εμείς προσπαθούμε να συνεννοηθούμε μαζί τους και να τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έχουμε συγκινηθεί όλοι στο νοσοκομείο με αυτά τα παιδάκια και προσπαθούμε να τα προστατεύσουμε όσο μπορούμε. Τα έχουμε βάλει σε έναν θάλαμο του νοσοκομείου ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και τα τρία κοριτσάκια μαζί γιατί πιστεύουμε από τη συμπεριφορά τους και τις κινήσεις τους ότι πρόκειται για αδελφάκια, χωρίς ακόμα να έχουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων στο χέρι».

Σύμφωνα με τη διοικήτρια τα τρία κοριτσάκια θα μείνουν για άγνωστο μέχρι στιγμής χρόνο στο νοσοκομείο. Εκείνο που τους έχει κάνει εντύπωση είναι πως το μεγάλο κοριτσάκι αλλά και εκείνο που είναι ενάμιση έτους δεν έχουν πει καθόλου τις λέξεις «μαμά» ή «μπαμπά».

«Το μεγαλύτερο κοριτσάκι λέει κάποιες ελληνικές λεξούλες και αυτό το διαπιστώσαμε την ώρα που καθόταν στην αγκαλιά κάποιου εθελοντή μας και διάβαζαν παραμύθι, άρχισε να λέει τις εικόνες που έβλεπε όπως π.χ τη λέξη «παπούτσι» και τη λέξη «καπέλο». Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχουμε ακούσει να λένε τη λέξη «μαμά» ή «μπαμπά». Επίσης σημαντικό είναι να πούμε ότι καταλαβαίνουν όταν τους μιλάμε για φαγητό, νερό και γενικότερα υπάρχει μία συνεννόηση. Οι παιδοψυχολόγοι που είδαν τα παιδάκια διαπίστωσαν ότι υπάρχει μία μικρή φοβία στην αντρική παρουσία. Και το λέω αυτό γιατί όταν τα πλησιάζουν άντρες γιατροί για να τα εξετάσουν, αυτά δείχνουν φόβο, κρύβονται και δεν μιλούν. Ενώ με τις γυναίκες ιατρούς χαμογελούν και τις αγκαλιάζουν», είπε η κ. Γεωργιοπούλου.

Παρά το γεγονός πως η αστυνομία εκτιμά, πως τα τρία αγγελούδια είναι παιδιά Ρομά, η διοικήτρια του νοσοκομείου Παίδων Πατρών διαισθάνεται πως πρόκειται για παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τα μεγαλώσουν άλλο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τα παιδάκια αυτά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ περιποιημένα και δεν φαίνονται κακοποιημένα γιατί δεν έχουν μώλωπες πάνω στα σωματάκια τους. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για παιδάκια Ρομά αλλά η δική μου η διαίσθηση είναι ότι μάλλον αυτά τα παιδάκια δεν μπορούσαν άλλο οι γονείς τους να τα μεγαλώσουν λόγω έλλειψης χρημάτων και τα άφησαν προκειμένου να τα μαζέψουν κάποιοι και να τα φροντίσουν καλύτερα από αυτούς».

Δείτε βίντεο:
Τρία παιδιά «στα αζήτητα» εδώ και 48 ώρες στην Πάτρα!


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: