Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Λευκάδα: Εντοπίστηκαν 15 μετανάστες που προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ιταλία


Τον εντοπισμό δεκαπέντε παράτυπων μεταναστών, αλλά και του διακινητή τους, που επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ιταλία με ταχύπλοο σκάφος, κατάφεραν τα ξημερώματα, άνδρες του Λιμενικού Σώματος Λευκάδας.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν στη θάλασσα, περίπου πέντε μίλα βορειοδυτικά του νησιού, ενώ η πρόσθεσή τους είχε γίνει αντιληπτή από τους άνδρες του λιμενικού, στην ξηρά, στην περιοχή του Κάστρου, πριν ακόμη επιβιβαστούν στο ταχύπλοο που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής, «πρόκειται για δεκαπέντε ενήλικους άνδρες μετανάστες, που δήλωσαν ότι είναι από το Πακιστάν, χωρίς όμως να γίνει ακόμη η πιστοποίησή τους, καθώς δεν έφεραν μαζί τους κάποια έγγραφα».

Οι παράτυποι μετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν σε αίθουσα του Λιμεναρχείου Λευκάδας, όπου και τους δόθηκε βοήθεια από τον Δήμο, με ξηρά τροφή, κουβέρτες και στρώματα, ενώ η αντιπεριφέρεια Λευκάδας τους έχει ήδη τροφοδοτήσει με ζεστά γεύματα.

Ο διακινητής των μεταναστών, όπως διαβεβαίωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας, είναι Έλληνας, περίπου πενήντα ετών, συνελήφθη και κρατείται στο Λιμεναρχείο του νησιού, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: