Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Απεργία και στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία


Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Δίπλα τους θα βρεθεί το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ που πραγματοποιεί στάση εργασίας από
τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Ολοι μαζί θα διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότεροι από 10.000 υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, στις άλλες υπηρεσίες του ΕΣΥ και την πρόνοια είναι κυριολεκτικά στον αέρα, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Την ώρα που και οι υπουργοί παραδέχονται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν τους νομιμοποιούν αλλά ανανεώνουν τις συμβάσεις τους έως 31/12/2018, επισημαίνει ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, και προσθέτει ότι χωρίς το προσωπικό αυτό τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για την αναγκαιότητα της μονιμοποίησής τους όχι μόνο για βιοποριστικούς λόγους των εργαζομένων, αλλά για να μείνουν όρθια τα νοσοκομεία.

Στους υπουργούς που την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν στις Ομοσπονδίες εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ότι το θέμα τούς ξεπερνά καθώς εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απαντούν ότι υπάρχει πρωτόδικη απορριπτική για την πληρωμή των εργαζόμενων που υπερβαίνουν το 24μηνο απόφαση.

Ακόμα ότι αναμένεται η τελεσίδικη απόφαση του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αντίστοιχο Εφετείο) το επόμενο διάστημα χωρίς να έχει προσδιοριστεί το πότε και πως μέχρι τότε οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.

Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία εμμένει στη διεκδίκησή της για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: