Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ασπίδα προστασίας για την Ιλαρά - Μαζικοί εμβολιασμοί παιδιών Ρομά στο Αγρίνιο (φωτο)

50 παιδιά εμβολιάστηκαν χθες
Το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του  Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, χθες το πρωί, πραγματοποίησε εξόρμηση με σκοπό να υλοποιήσει το πρόγραμμα εμβολίων σε παιδία Ρομά.

Από το πρωί, κινητό συνεργείο με επικεφαλής την Παιδίατρο του νοσοκομείου Αγρινίου Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, στο Κοινοτικό Ιατρείο Καλυβίων και στο Κέντρο Στήριξης Ρομά στην περιοχή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (Δ.Α.Κ). Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, συνολικά 50 παιδιά Ρομά εμβολιάστηκαν για ιλαρά, ερυθρά και παρωτίτιδα.
emvoliasmos roma agrinio
«Θέλαμε να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών έναντι της ιλαράς, λόγω έξαρσης της ασθένειας. Είναι διαπιστωμένο πως τα παιδιά αυτά δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα, οπότε υπήρξε αυτή η πρωτοβουλία με αφορμή την έξαρσης της νόσου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέλουμε να καλύψουμε τα παιδιά αυτά» δήλωσε στη «Σ» η κ. Κωνσταντοπούλου.
Υπενθυμίζουμε, πως τον περασμένο Ιούλιο, σε περιοχή του Αγρινίου είχε καταγραφεί επισήμως κρούσμα ιλαράς και στο πλαίσιο της θωράκισης του πληθυσμού ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμών.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: