Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Θύρρειο ενάντια στη δημιουργία μονάδας βιορευστών


Όχι από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ στη μονάδα από βιορευστά στη θέση «Γουργουβλή» της Τ.Κ. Θυρρείου, Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
οι σύλλογοι-μέλη της, οι περιβαλλοντικοί Σύλλογοι και φορείς της περιοχής, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αίτημα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας των Τ.Κ. Θυρρείου, Δρυμού και Παλιαμπέλων και διαμαρτύρονται έντονα μαζί τους, για την αποτροπή δημιουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στη θέση «Γουργουβλή».

Η Ομοσπονδία ενώνοντας την φωνή της με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής εκφράζει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με βιορευστά

Δηλώνουμε ότι η Έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας - Ιονίου, και επικυρώθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στρέφεται κατάφωρα ενάντια στην τοπική κοινωνία που γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά, στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας βιορευστών, αλλά και στις ομόφωνες αρνητικές τοποθετήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, των Τ.Κ. Θυρρείου, Δρυμού και Παλιαμπέλων και την αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, την καταστροφή της οικονομίας της, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντός της, (Αμβρακικός Κόλπος, Natoura, Ακαρνανικά όρη, Αρχαιότητες).

ΖΗΤΑΜΕ:

- Να σταματήσει από την κυβέρνηση κάθε σκέψη για τη δημιουργία τέτοιων μονάδων στην περιοχή μας, να ακυρωθεί η απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να σταματήσει η εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας.
- Δηλώνουμε την απόφασή μας να αντισταθούμε στις επιλογές εκείνες που υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής μας και του νομού μας γενικότερα.

ΚΑΛΟΥΜΕ:
- Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρέμβει την ύστατη στιγμή ώστε με τις ενέργειες του να σταματήσει ένα έγκλημα οικονομικό οικολογικό περιβαλλοντικό που βρίσκεται σε εξέλιξη.
-Τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας να υποστηρίξουν σε όλα τα επίπεδα τα δίκαια επιχειρήματά μας.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ μαζί με τον Δήμο, τους κατοίκους, τους συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες θα αγωνιστούν μαζί, με κάθε μέσο για την προστασία της υγείας τους, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής τους.

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ»

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ»

Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου
και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μέλη της

https://katounanews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: