Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Δήμος Αγρινίου: Παρελθόν οι παιδικές χαρές - «κίνδυνος θάνατος» (φωτο)

Ξεκίνησε η επιχείρηση αντικατάστασής τους από τα αρμόδια συνεργεία

Στην τελική ευθεία για την αντικατάσταση όλων των παιδικών χαρών, με σύγχρονα όργανα συμβατά με τους κανόνες ασφαλείας και τις προδιαγραφές της Ε.Ε. βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Αγρινίου. 

Για το λόγο αυτό, τις τελευταίες μέρες, συνεργεία του Δήμου ξηλώνουν και τις τελευταίες παιδικές χαρές που υπήρχαν, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση αντικατάστασής τους.
«Διαθέτουμε όλα τα σύγχρονα όργανα που απαιτούνται για τις παιδικές χαρές και πριν την τοποθέτησή τους θα πρέπει να ξηλωθούν όσες είχαν απομείνει. Αρχίζοντας από τα χωριά του Δήμου Αγρινίου και καταλήγοντας στην πόλη θα αντικατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές ή θα τοποθετηθούν νέα όργανα σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ε.Ε. εκεί όπου παλιότερα υπήρχαν παιδικές χαρές και κρίθηκαν μη ασφαλείς με αποτέλεσμα να ξηλωθούν άμεσα. 
Συνολικά μιλάμε για την αντικατάσταση περισσότερων από 40 παιδικών χαρών. Στο Αγρίνιο είχαν απομείνει περίπου στις 5 παιδικές χαρές των οποίων τα όργανα θα αντικατασταθούν και αυτά. 
Η διαδικασία αντικατάστασης των οργάνων θα διαρκέσει περίπου δύο με τρείς μήνες και τα παιδιά μας θα παίζουν με απόλυτη ασφάλεια σε όργανα που δεν επιτρέπουν τραυματισμούς» δήλωσε για το θέμα στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης.
paidiki xara agrinio
Από το καλοκαίρι του 2014 είχε σημάνει «συναγερμός» στα επιτελεία των Δήμων ανά την επικράτεια για τις παιδικές χαρές και τις προδιαγραφές ασφαλείας που διαθέτουν, καθώς, είχε σημειωθεί θανάσιμος τραυματισμός παιδιού στην Αθήνα, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε μετά από την προβλεπόμενη έρευνα, οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό, στα όργανα της παιδικής χαράς και στον τρόπο κατασκευής της που ήταν βάσει παρωχημένων κανόνων ασφαλείας και επικίνδυνων υλικών και οργάνων.
Μετά το τραγικό συμβάν, δόθηκε άμεσα εντολή από το Δήμο Αγρινίου για να ελεγχθούν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλες, καθώς διέθεταν υλικά μη συμβατά με τους κανόνες ασφαλείας και τις προδιαγραφές της Ε.Ε.
Βάσει πορίσματος που ήρθε αργότερα να επιβεβαιώσει επισήμως την αρχική αυτοψία των υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου, αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να ξηλωθούν οι ακατάλληλες παιδικές χαρές σε όλο το φάσμα του Δήμου και παράλληλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασής τους.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια: